Indicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au închis în teritoriu negativ ultima şedinţă de tranzacţionare, lichiditatea totală fiind de 39,37 milioane de lei (8,13 milioane de euro).
Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni, a scăzut cu 0,77%, la 8,701.29 puncte, iar indicele BETPlus a ajuns la 1,302.85 puncte, după o depreciere de 0,75%.
Indicele BET Total Return a coborât cu 0,76% la 14,165.21 puncte.
BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus "Fondul Proprietatea", a scăzut cu 1,12%, fiind cotat la 44,087.07 puncte.
Acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP) au scăzut cu 1,59% la preţul de 1,24 lei/unitate.
Titlurile "Romgaz" (SNG) au scăzut cu 1,93%, la 30,50 lei/unitate. Pe bursa de la Londra, preţul certificatelor de depozit (GDR) "Romgaz" a stagnat la 6,90 dolari/unitate.
Acţiunile "Electrica" (simbol EL) au scăzut cu 2,24%, la nivelul unitar de 10,90 lei. Pe bursa londoneză, preţul GDR-urilor a stagnat la 10,10 dolari/unitate.
1. nereguli pe bvb
(mesaj trimis de romanul ion în data de 30.05.2020, 01:59)
urmaresc de multa vreme BVB,fiind pensionar si multa vreme actionar pe bursa (de care m-am lecuit) fiind in varsta dar curios constat cu regret ca in ultimile 10-15 minute se intampla lucruri ciudate de tranzactionare cu ordine mari de vanzare sau cumparare la preturi mult diferite fata de cele practicate,in sus sau in jos cu scopuri relativ suspecte mai ales la emiteni valorosi care nu sunt prea in regula cu scopul evident de a imprima o tendinta de de evolutie a preturilor,cred ca specialisii in probleme de burse-piata sa analizeze aceasta situatie care nu suna prea bine,cu mult respect ion
1.1. e normal (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Vali în data de 30.05.2020, 19:03)
sunt ordinele '' deal '' (in engleza "intelegere comerciala"- tradus aproximativ) - ordine bursiere de mare valoare executate de obicei de companii care administreaza active
nu e nimic suspect in asta in masura in care un ofertant si un cumparator se inteleg pe un pret de vanzare/cumparare indiferent de valoarea pietei in cazul acelui titlu (actiune).
sfatul meu e sa nu fie urmarite aceste schimbrui comerciale de mare valoare pentru cei ce urmaresc trendurile pe timp mediu/lung - aceste deal-uri nu au valoare pe intervale de analiza medii sau lungi.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Bolat Cristian în data de 31.05.2020, 09:44)
Dacă urmărești BVB, poți face acest lucru fie ești client al unei societăți de intermediere și ai acces la platforma lor pentru a urmări în timp real ședința de tranzacționare,fie plătești BVB-lui să faci acest lucru .Eu zic să nu mai fii românul Ion ,ci fii olteanul Ion și când vezi la pre închidere un ordin de vânzare mare pe un simbol care ar duce mult în jos prețul acțiunii,introdu și tu ordin de cumpărare pe respectivul simbol, pentru siguranța ta la un preț mai mic și dacă ești în mărimea de volum al ordinului reușești executarea ordinului care se face la valoarea ordinului de vânzare .Nu e nimic anormal acest lucru,doar că nu se întâmplă prea des,așa cum reiese din urmarirea ta pe BVB.
1.3. Eroare (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Bolat Cristian în data de 31.05.2020, 09:57)
Cred că ești în eroare,ai definit corect ordinul tip deal,doar că ele nu se realizează deobicei in pre deschiderea sau in pre închiderea unei ședințe bursiere.Si cred că nici nu se afișează în registrul ordinelor de cumpărare sau vânzare pentru a fi vizualizate în adâncimea pieței.