Industria agroalimentară este prioritară pentru Camera bucureşteană

F. A.
Macroeconomie / 28 aprilie 2010

"În strategia Camerei bucureştene, industria prelucrării produselor agroalimentare - cu un potenţial excepţional, dar insuficient valorificat - reprezintă un domeniu prioritar. Din păcate, România este în acest moment dependentă în proporţie de 70% de importurile de produse agroalimentare. Îmi exprim, însă, convingerea că această situaţie se poate schimba în anii ce vor urma prin eforturile concertate ale noastre, ale mediului de afaceri, dar şi ale autorităţilor cu atribuţii în domeniu", a declarat azi Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în deschiderea forumului "Soluţii şi perspective pentru agricultură şi dezvoltare rurală", informează un comunicat remis redacţiei.

La forum au participat, alături de Keith Kirkham, ataşat comercial în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Mihai Ivaşcu, director de marketing la APIMAR, cei mai importanţi producători de tehnologii, echipamente şi utilaje pentru sectorul agricol, care şi-au prezentat oferta în faţa potenţialilor investitori în domeniu, precum şi a oamenilor de afaceri interesaţi de creşterea productivităţii muncii şi, pe cale de consecinţă, a competitivităţii pe piaţa de profil.

"Suntem interesaţi ca agricultura românească să opereze cu o mai mare productivitate şi eficienţă. În opinia mea, dezvoltarea agriculturii este o cheie importantă în dezvoltarea economică a ţării. Este important să sprijinim atât eficienţa agriculturii, cât şi valoarea adăugată prin dezvoltarea industriei agroalimentare", a subliniat Keith Kirkham, ataşat comercial în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. La rândul său, secretarul de stat în MADR, Adrian Rădulescu, a arătat faptul că fermierii români trebuie să se adapteze la piaţă şi să conştientizeze că în acest domeniu rezultatele unei bune politici sunt vizibile pe termen mediu (10 ani).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb