În contextul unei cereri constante de tinere talente în industria tech, ANIS - Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii - a luat, încă de anul trecut, decizia de a se implica în educarea noii generaţii de profesionişti încă din primele stadii de specializare în domeniu, de pe băncile facultăţii. Iar cum în prima linie de formare se regăsesc cadrele didactice, susţinerea acestora a devenit unul dintre obiectivele Asociaţiei pe termen lung, care se reflectă concret prin demersuri precum programul Bursele ANIS, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Această iniţiativă reprezintă primul pas în stabilirea parteneriatului dintre industria tech şi mediul academic, prin care companiile private din domeniu recompensează eforturile şi pasiunea cadrelor didactice tinere în adoptarea celor mai inovative cursuri şi metode de predare. La ediţia de anul acesta au fost înscrise 27 de proiecte, 12 dintre acestea fiind numite câştigătoare, iar candidaţii au fost premiaţi cu câte 5.000 de euro în cadrul Galei Bursele ANIS 2019, mai precizează sursa.
Potrivit declaraţiilor celor premiaţi, pe lângă recunoaşterea activităţii lor didactice, care îi motivează să continue proiectele existente şi să dezvolte altele noi, iniţiativa ANIS deschide porţile unei colaborări imperios necesare dintre mediul privat şi sistemul educaţional, care va genera, pe termen mediu şi lung, rezultate remarcabile pentru ambele părţi ale aceluiaşi întreg.
Ovidiu Stan, lector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, declară: "Acest premiu reprezintă, de fapt, recunoaşterea efortului depus din spatele catedrei în anii precedenţi, care mă mobilizează să mă implic şi mai mult în a-mi îmbunătăţi modul prin care să transmit abilităţile şi competenţele necesare studenţilor mei, pentru job-urile viitorului". Ovidiu Stan a câştigat bursa Cybersecurity oferită de Bitdefender pentru cursul Securitate Digitală.
Vlad Georgescu, lector la Universitatea Politehnică din Bucureşti, care a câştigat bursa IoT, oferită de Atos, pentru cursul Senzori şi circuite de condiţionare a semnalelor, spune că premiul oferit l-a impulsionat să continue munca începută, de creare a unei echipe tinere în jurul acestui proiect, care să aibă la dispoziţie resursele necesare generării de soluţii tehnice în domeniul IoT - soluţii relevante pentru mediul industrial şi pentru viitorul apropiat. La rândul său, Camelia Florea, lector la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, a creat cursul Imagistică digitală pentru aplicaţii speciale (IDAS) şi a primit bursa Health Tech oferită de Cornerstone Technologies.