Industria valorilor mobiliare din New York ar putea pierde încă 10.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 octombrie 2011

Industria valorilor mobiliare din New York ar putea pierde încă 10.000 de posturi

Industria valorilor mobiliare din New York ar putea pierde aproape 10.000 de locuri de muncă până la sfârşitul lui 2012, ceea ce ar reprezenta o lovitură dureroasă pentru economia regiunii şi bugetul guvernului, estimează Thomas P. DiNapoli, res-ponsabil cu finanţele statului New York, citat de publicaţia Wall Street Journal (WSJ).

Totodată, bonusurile vor fi, probabil, mai mici în acest an, reflectând profiturile mai mici de pe Wall Street.

DiNapoli arată că, din ianuarie 2008, circa 22.000 de locuri de muncă au fost desfiinţate în industria valorilor mobiliare din New York.

Conform WSJ, dacă predicţia oficialului se va adeveri, atunci declinul total ar ajunge la 17%. Din aprilie au fost eliminate 4.100 de posturi în domeniul amintit, iar noi reduceri par inevitabile, având în vedere programele de diminuare a cheltuielilor anunţate de un număr destul de mare de corporaţii.

"Goldman Sachs Group" Inc. a anunţat că ar putea desfiinţa cel puţin 1.000 de posturi, iar "Credit Suisse Group" AG şi "Barclays" Plc au informat că intenţionează să facă dis-ponibilizări. În plus, "Bank of America" Corp. plănuieşte să concedieze 30.000 de angajaţi. Nu este clar câte din aceste reduceri de posturi vor avea loc în New York şi câte vor fi în sectorul valorilor mobiliare, notează WSJ.

Societăţile financiare au un rol important în economia metropolei New York şi a bugetelor acesteia, autorităţile estimând că una din opt slujbe din New York, respectiv una din 13 din sectorul de stat depind de firmele de valori mobiliare.

Conform previziunilor lui Thomas P. DiNapoli, profitul însumat al companiilor de pe Wall Street va ajunge la 18 miliarde de dolari în acest an, cifră inferioară aşteptărilor anterioare: 20 de miliarde de dolari.

DiNapoli arată că şi salariile sunt în scădere în sectorul analizat, după ce au crescut în prima jumătate a anului, la majoritatea firmelor.

La nivel naţional, în SUA, numărul persoanelor angajate în sectorul financiar şi al asigurărilor a scăzut cu 8,1% în perioada decembrie 2006 - august 2011, potrivit Biroului de Statistică a Muncii. Totalul angajărilor naţionale s-a redus cu 4,9%. În regiunea metropolitană New York, totalul persoanelor angajate s-a diminuat cu 2,6% în perioada menţionată, iar cel din sectorul financiar şi al asigurărilor - cu 8,9%, conform WSJ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb