Înfiinţarea şi înregistrarea micilor afaceri au fost preluate, integral, de Registrul Comerţului

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 17 aprilie 2008

Înfiinţarea şi înregistrarea micilor afaceri au fost preluate, integral, de Registrul Comerţului

Procedurile de înfiinţare şi înregistrare în cazul persoanelor fizice autorizate, a întreprinderilor individuale sau familiale vor fi preluate, în întregime, de Registrul Comerţului, potrivit unui act normativ aprobat, ieri, de Guvern. Ordonanţa de urgenţă simplifică înregistrarea şi înfiinţarea unei mici afaceri, transmite Executivul, pentru persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile familiale şi întreprinderile individuale. Potrivit actului normativ, procedurile sunt preluate, în întregime, de către registrul comerţului, prin directorii oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Astfel, cei care vor să-şi deschidă o afacere îşi pot înregistra firma şi pot obţine autorizaţia de funcţionare într-un timp mai scurt. Certificatul, ce conţine un cod unic de înregistrare, devine documentul care atestă înscrierea în registrul comerţului, autorizarea funcţionării şi luarea în evidenţă de către autoritatea fiscală. Termenul de eliberare a acestui document este de trei zile lucrătoare de la primirea documentaţiei complete.

Actul normativ permite solicitarea înregistrării on-line, pentru toate cele trei categorii - PFA, întreprindere individuală şi întreprindere familială.

Persoana fizică autorizată, proprietarul unei firme şi membrii unei întreprinderi familiale sunt asiguraţi în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi au dreptul de a fi asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj.

De asemenea, proprietarul unei firme şi persoanele din întreprinderea familială pot cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane care colaborează într-o activitate economică. În întreprinderea familială nu există angajaţi, ea este formată din doi sau mai mulţi membri ai unei familii, până la gradul IV de rudenie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb