Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea oamenilor consumă o cantitate dublă de sare faţă de cea recomandată - 5 grame/zi pentru un adult, fiind supuşi unui risc mai mare de boli de inima şi accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual, potrivit unui comunicat InfoCons remis redacţiei.
Astfel ca, Organizaţia Mondială a Sănătăţtii a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse.
Reperele globale propuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.
Aceste repere pot împiedica producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în ţările în care consumul acestor produse, poate creste rapid.
Conform studiilor şi testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regasită depăşeste cu 420% recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se arată în comunitact.