ING Asigurări de Viaţă şi-a înjumătăţit profitul brut, la nouă luni

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2012

ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut de 13,1 milioane lei, în primele nouă luni ale anului 2012, de aproape două ori mai mic comparativ cu cele 25,5 milioane lei obţinute în aceeaşi perioadă a anului precedent, informează un comunicat al companiei de asigurări.

"Rezultatul obţinut corespunde celui bugetat şi asumat ca nivel de normalitate în contextul realităţilor economice actuale şi reflectă investiţiile importante realizate de ING pentru viitor", precizează ING Asigurări de Viaţă.

Valoarea activelor financiare aflate în administrare s-a situat la 2,3 miliarde de lei la sfârşitul lunii septembrie 2012, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. De asemenea, portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 este cu 4% mai mare faţă de cel realizat în perioada similară din 2011, preferinţa clienţilor pentru produsele tradiţionale generând, per ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011.

Astfel, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurări de Viaţă în primele nouă luni din 2012 se ridică la 402,8 milioane lei, comparativ cu 407,5 milioane lei la finalul lui septembrie 2011. Aproximativ 74% din numărul total de poliţe subscrise în ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip tradiţional, care oferă protecţie şi economisire pe termen lung (faţă de 65% în acelaşi interval din 2011).

În portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 49.294 lei, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Valoarea beneficiilor plătite de ING în intervalul ianuarie-septembrie 2012 pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane lei, cu aproape 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane lei, este reprezentată de beneficii plătite clienţilor pentru contracte ajunse la maturitate. Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,58 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut.

"La fel ca întreaga economie, industria de asigurări de viaţă se găseşte în 2012 într-o zonă de evoluţie cel mult moderată, fiind marcată de volatilitatea pieţelor financiare internaţionale şi de presiunile încă existente asupra veniturilor, comportamentului de consum şi capacităţii de economisire a populaţiei. Rezultatele obţinute confirmă strategia noastră: numărul de contracte reziliate şi răscumpărate continuă să scadă, marcând o diminuare cu 11% în ianuarie-septembrie 2012 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar Scorul Net Promoter a fost de 20,91%, cu trei puncte procentuale peste nivelul din primele nouă luni 2011 şi foarte aproape de ţintă de 21% pe care ne-am propus-o pentru anul curent. Totodată, lansarea noilor asigurări suplimentare de sănătate, ce aduc beneficii inovatoare, a fost foarte bine primită de clienţii noştri, contribuind la creşterea cu peste 150% a acestui segment din portofoliul ING în primele nouă luni a.c. faţă de aceeaşi perioadă din 2011" a spus Bram Boon, desemnat CEO ING Asigurări de Viaţă, în curs de aprobare la autorităţi.

Principalele direcţii de investiţii în primele nou luni au vizat alinierea la noile standarde de raportare în domeniul asigurărilor, progresele realizate plasând ING în prim planul procesului de pregătire pentru implementarea IFRS pe piaţa românească, achiziţia de noi soluţii tehnice de înaltă performanţă pentru automatizarea proceselor şi lansarea de produse, iniţiative de educare a publicului şi profesionalizarea şi dezvoltarea forţei de vânzări.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb