ING Bank a anunţat, că a lansat un credit cu ipotecă şi dobândă fixă în primii şapte ani, dobânda anuală în primii şapte ani fiind cuprinsă între 5,49% şi 6,09%, relatează News.ro
Acest produs ar însemna pentru clienţi mai multă protecţie împotriva fluctuaţiilor ratelor dobânzii şi control asupra ratei lunare, care în primii şapte ani rămâne neschimbată, potrivit băncii. Ulterior perioadei de dobândă fixă, dobânda este variabilă, formată din indicele de referinţă IRCC şi o marjă fixă.
"Aprobarea financiară a produsului se obţine pe loc, cursul de schimb valutar este preferenţial, iar dobânda este redusă în cazul în care clientul optează şi pentru asigurare de viaţă", se arată în comunicat.
Ulterior acordării creditului ipotecar, clienţii pot vizualiza detaliile creditului, descărca graficul de rambursare şi efectua oricând şi oricât doresc rambursări din suma acordată direct în aplicaţia de internet banking ING Home'Bank.
"Prin creditul ipotecar ING 7Fix oferim clienţilor timp de şapte ani predictibilitatea sumelor lunare de plătit, rata fiind fixă. Dobânda anuală în primii şapte ani este cuprinsă între 5,49% şi 6,09%, în funcţie de suma finanţată şi de achiziţionarea asigurării de viaţă. Deja unul din patru clienţi din România aleg să se protejeze de fluctuaţiile dobânzilor, optând pentru produse de creditare cu rată fixă pe o perioada cât mai lungă de timp. Dobânda noului credit ipotecar în primii şapte ani este apropiată de cea a produselor similare din piaţă cu rată fixă pe cinci ani, oferind doi ani în plus de protecţie împotriva neprevăzutului", a declarat Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank.
În ceea ce priveşte profilul clientului ING care are un credit ipotecar, 30% au vârsta sub 31 de ani. Doi din cinci câştigă peste 3.500 de lei pe lună, iar 71% dintre clienţi sunt absolvenţi de facultate. O treime din ei locuiesc cu părinţii şi 17% plătesc chirie, iar 82% din creditele ipotecare sunt utilizate pentru achiziţia unui apartament, potrivit băncii. Cât despre volumul creditelor oferite de ING, acesta a crescut cu 9% comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut, la 26.9 miliarde lei, în timp ce cota de piaţă a ajuns la 10% la finalul lui septembrie.
"Portofoliul este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clienţilor persoane fizice. La o analiză a creditelor nou contractate de persoane fizice, aproape 1 din 5 sunt oferite de ING. Portofoliul continuă să fie unul sănătos, cu o rată a creditelor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate", se arată în comunicat.