Iniţiativa Honeywell, lansată în România

RĂZVAN ZAHARIA
Ziarul BURSA #Cultură / 11 noiembrie 2015

Aflat într-o vizită în ţara noastră, Eric Cornell, laureat al Premiului Nobel pentru fizică, va primi titlul Doctor Honoris Causa

Programul educaţional global Honeywell Initiative for Science & Engineering (HISE) a fost lansat ieri, în ţara noastră, odată cu vizita în România a laureatului Premiului Nobel pentru fizică în 2001, profesorul Eric A. Cornell, care a participat la o întâlnire cu studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB).

În timpul vizitei sale la UPB, profesorul Cornell a vorbit despre experienţele care i-au marcat cariera ştiinţifică, oferindu-le studenţilor sfaturi pentru atingerea obiectivelor după absolvirea facultăţii.

Domnia sa a declarat: "Succesul vine, adesea, atunci când ne aşteptăm mai puţin, iar cei care îşi urmează pasiunea au şanse mai mari să-şi împlinească visul. Fizica e un domeniu extraordinar de sţiinţă şi tehnologie. Ştiinţa te face independent, te face să găseşti soluţii".

Eric Cornell va primi, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa, cu ocazia inaugurării laboratorului Honeywell Politehnica şi a programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.

Programul HISE, derulat în universităţi din întreaga lume, inclusiv în China, Republica Cehă, India şi Mexic, oferă un cadru în care studenţii şi profesorii pot vedea în mod direct cum ştiinţa şi ingineria fac echipă cu mediul de afaceri pentru a clădi "o lume mai bună".

Prin HISE, compania Honeywell îşi propune să încurajeze şi să îndrume tânăra generaţie de oameni de ştiinţă şi de ingineri, oferindu-le posibilitatea să interacţioneze cu personalităţi recunoscute pe plan internaţional, precum şi cu specialişti de top din cadrul Honeywell. Constanţa Nazarcu, country ambassador şi general manager al Honeywell International Services România, a afirmat: "Honeywell îşi urmează viziunea de a investi în viitoarea generaţie de ingineri. Programe precum Honeywell Initiative for Science and Engineering sunt esenţiale ca să inspire studenţii şi să-i ghideze spre o carieră în ştiinţă şi inginerie, cu un impact pozitiv asupra lumii în care trăim, în anii ce vor urma".

HISE face parte din programul global de responsabilitate socială al companiei, Honeywell Hometown Solutions.

Eric A. Cornell a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 2001, pentru condensatul Bose-Einstein, o nouă stare a materiei care le permite cercetătorilor să studieze proprietăţile atomilor în stări staţionare.

Profesorul Cornell este fizician în cadrul Institutului Naţional de Standarde şi Tehnologie (INST) din Statele Unite ale Americii. În acelaşi timp, este profesor adjunct al Departamentului de Fizică al Universităţii din Colorado şi Membru al Joint Institute for Laboratory Astrophysics, institutul comun al INST şi Universităţii din Colorado.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb