INS: Preţurile terenului arabil în UE, în 2023, au fluctuat între de 4.491 euro/ha şi 283.039 euro/ha

S.B.
Miscellanea / 23 decembrie

INS: Preţurile terenului arabil în UE, în 2023, au fluctuat între de 4.491 euro/ha şi 283.039 euro/ha

Preţurile terenului arabil au fluctuat între un minim de 4.491 euro/ha în medie în Croaţia şi un maxim de 283.039 euro/ha în medie în Malta, în timp ce în România preţul mediu a fost de 8.414 euro/ha, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) , pe baza informaţiilor disponibile pentru 21 de state membre ale UE în anul 2023, informează news.ro.

Preţurile medii ale terenurilor agricole în Uniunea Europeană (UE)

"În anul 2023, preţul mediu al unui hectar de teren arabil în Europa a înregistrat variaţii semnificative. Potrivit datelor disponibile pentru 21 de state membre ale UE în anul 2023, preţurile terenului arabil au fluctuat între un minim de 4.491 euro/ha în medie în Croaţia şi un maxim de 283.039 euro/ha în medie în Malta, în timp ce în România preţul mediu a fost de 8.414 euro/ha", arată datele INS.

Preţul mediu al păşunilor permanente în statele membre ale UE, în anul 2023, a variat de la un minim de 1.986 euro/ha în Bulgaria pâna la un maxim de 71.203 euro/ha în Ţările de Jos, în timp ce în România preţul mediu a fost de 6.074 euro/ha.

INS prezintă date statistice pentru anul 2023, furnizate de statele membre şi diseminate de Eurostat, privind preţurile terenurilor agricole pe categorii de folosinţă, teren arabil şi păşuni permanente. Datele sunt colectate în conformitate cu o metodologie europeană comună ce asigură conceptual, comparabilitatea şi uniformitatea rezultatelor.

Preţurile medii ale terenurilor agricole se referă la valoarea unui hectar de teren agricol în timpul perioadei de referinţă (un an calendaristic). Trebuie ţinut seama de faptul că nivelul preţurilor terenurilor agricole depinde de o serie de criterii precum factori naţionali (legislaţia), factori regionali (clima şi apropierea de reţele şi sisteme de irigaţii), factori de productivitate localizaţi/specifici (calitatea solului, panta sau drenajul), precizează INS.

Preţurile medii ale terenurilor agricole în România

Utilizând metodologia convenită la nivel european, în România, în anul 2023, preţul mediu al unui hectar de teren arabil a fost de 41.624 lei/ha. Cel mai scăzut preţ mediu s-a înregistrat în Regiunea Nord-Est, 35.303 lei/ha, în timp ce în Regiunea Bucureşti-Ilfov s-a înregistrat cea mai ridicată valoare, respectiv 61.360 lei/ha.

În anul 2023, comparativ cu anul precedent, în România s-a înregistrat o creştere de aproximativ 4,8% a preţului mediu pentru terenul arabil, cea mai însemnată creştere fiind observată în Regiunea de Nord- Vest a României (+13,9%).

Preţul mediu al păşunilor permanente a înregistrat o creştere, pe total ţară, de aproximativ 7,5% în anul 2023, faţă de anul anterior, cea mai importantă creştere fiind în Regiunea Sud-Vest Oltenia (+15,8%).

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. numai minciuni

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb