International Insurance Consortium a semnat preluarea Carpatica Asig

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 martie 2016

Compania olandeză International Insurance Consortium a anunţat ieri că a ajuns la o înţelegere cu proprietarii companiei româneşti de asigurări Carpatica Asig şi a semnat un acord cu privire la achiziţionarea tuturor acţiunilor Carpatica Asig, potrivit IIC printr-un comunicat de presă. Comunicatul nu oferă detalii legate de valoarea tranzacţiei.

IIC menţionează că vrea să finalizeze tranzacţia până la mijlocul acestui an, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

"IIC intenţionează să capitalizeze în mod adecvat compania, după obţinerea aprobărilor necesare. În acelaşi timp, IIC va investi în viitorul companiei", a declarat directorul operaţional de la IIC, Jacob Westerlaken.

Ziarul BURSA a scris încă de la 1 februarie că International Insurance Consortium (IIC), din Olanda, ar vrea să cumpere "Carpatica Asig".

Conform informaţiilor din presa străină, la finalul anului trecut, International Insurance Consortium BV şi-a crescut, la 99,99%, participaţia la asiguratorul ucrainean Providna, cumpărând întreaga deţinere a companiei mamă ruseşti Rosgosstrakh.

Carpatica Asig a anunţat la mijlocul lunii ianuarie că a demarat procedura de due dilligence, prin care compania a fost evaluată financiar, comercial şi operaţional de către investitorul strategic interesat de preluarea societăţii, în baza memorandumului semnat pe 21 decembrie. Acţionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% şi Transcar Sibiu, cu o deţinere de 6,64%, ambele controlate de Ilie Carabulea.

Carpatica Asig se află, de la începutul anului 2014, într-un program de redresare financiară şi ar fi trebuit, conform planului aprobat de ASF, să atragă un investitor strategic până la jumătatea lunii decembrie 2015. Recent, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig.

Casa de avocatură Wolf Theiss a fost implicată în semnarea acordului dintre compania olandeză şi Carpatica Asig, de partea cumpărătorului IIC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb