Interzicerea mineritului cu cianuri, prima iniţiativă legislativă a deputaţilor Partidului Verde

F.A.
Politică / 21 ianuarie 2013

Cei doi deputaţi ai Partidului Verde, Remus Cernea şi Ovidiu Iane, au susţinut, astăzi, o conferinţă de presă, în cadrul Palatului Parlamentului, în care au anunţat că prima propunere legislativă Verzilor face referire la interzicerea exploatărilor miniere pe bază de cianuri, arată un comunicat de presă.

"Partidul Verde nu acceptă, sub nicio formă, utilizarea cianurilor şi nici decopertarea solului în cadrul lucrărilor de extragere a aurului" a declarat presedintele Partidului Verde, Remus Cernea.

Remus Cernea a mai spus: "Fac un apel către toţi parlamentarii USL să ne susţină proiectul şi să detensionăm această situaţie ce se prelungeşte de mai mult de zece ani".

Deputatul Partidului Verde, Ovidiu Iane, a precizat: "Dezvoltarea durabilă este principiul esenţial după care se ghidează Partidul Verde şi acest lucru va fi uşor de identificat în fiecare propunere legislativă pe care o vom înainta. Spre exemplu, printr-un plan bine pus la punct, dezvoltarea zonei de la Roşia Montană va produce mult mai mult capital decât cantitatea de aur extrasă. (...) Nu vom emite legi lipsite de aplicabilitate, nu am ajuns în Parlament pentru a face figuraţie".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. se pare ca exact pentru a face figuratie a ajuns in Parlament. Specialistii in mediu de la Comisia Europeana, in urma studiilor si analizelor, au ajuns la concluzia ca nu exista motive pentru interzicerea cianurilor. domnul Cernea s-a trezit ca a auzit cuvantul ala in filme si hop! vrea si el sa se bage in seama.

    1. probabil ca are agenda sa, nu il intereseaza normele europene, nici bunastarea oamenilor din zonele miniere, nici economia tarii, cand tocmai astea trebuie sa fie lucrurile care sa conteze pentru un parlamentar

    de ce sa se interzica cianurile? e cea mai buna si mai sigura metoda de exploatare, asta sustin expertii. ar trebui sa se foloseasca o metoda mai putin sigura, sau ce?

    metoda asta e folosita in Finlanda, in Suedia, in Spania, bulgarii vor sa dea si ei drumul, grecii la fel, e in 90% din exploatarile din lume, tocmai pentru ca e sigura. acesti doi parlamentari nu se gandesc la asta. la fel nu se gandesc nici la miile de oameni care ar avea locuri de munca prin pornirea mineritului la Rosia, nu se gandesc nici la banii ce se vor aduce la buget sau in economie.

    cred ca dansii voiau doar sa obtina putina atentie, altfel nu imi explic cum de au ignorat faptul ca metoda se foloseste in tarile scandinave, tari pe care cel putin domnul Cernea le admira mai ales la capitolul protectia mediului

    eu sper ca totusi vocea specialistilor sa primeze in fata vocii pareristilor si proiectul de la Rosia sa se porneasca cat mai repede

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb