Interzicerea poluării "turistice" în Amsterdam, un pas important spre un oraş mai verde

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 februarie

Interzicerea poluării "turistice" în Amsterdam, un pas important spre un oraş mai verde

English Version

Municipalitatea din Amsterdam a anunţat o măsură ambiţioasă pentru combaterea poluării: interzicerea ambarcaţiunilor de agrement pe faimoasele sale canale turistice din centrul oraşului. Potrivit unui comunicat oficial, începând cu 1 aprilie, doar ambarcaţiunile electrice, cele propulsate cu hidrogen şi cele acţionate manual vor mai putea naviga pe aceste ape.

Un oraş mai curat, o navigaţie mai sustenabilă

"Aerul poluat al oraşului este nociv pentru sănătatea locuitorilor din Amsterdam', a subliniat municipalitatea, evidenţiind necesitatea unor măsuri urgente pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. În acest context, interzicerea ambarcaţiunilor poluante reprezintă un pas esenţial spre atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. Autorităţile estimează că această măsură va contribui nu doar la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon (CO2), ci şi la reducerea poluării fonice. "Acest lucru înseamnă că nu va mai exista fum de motorină pe canale, ci o navigaţie silenţioasă şi curată, cu electricitate, hidrogen sau forţa muşchilor', se arată în comunicatul municipalităţii.

Reguli mai stricte pentru protejarea patrimoniului natural

Interdicţia vizează în principal ambarcaţiunile de agrement necomerciale, însă nu se va aplica celor locuite. În acelaşi timp, ambarcaţiunile hibride vor fi permise, cu condiţia să funcţioneze exclusiv pe mod fără emisii. Aceasta nu este singura măsură adoptată de municipalitate în direcţia unui oraş mai ecologic. Anul acesta, au intrat în vigoare noi norme pentru croazierele turistice, care trebuie să opereze fără emisii. Totodată, navele de transport trebuie să respecte, de la 1 ianuarie, politica zero emisii pentru apele interioare ale oraşului, conform postului public olandez NOS.

Impactul economic şi ecologic al măsurii

Deşi această iniţiativă are un impact pozitiv asupra mediului, există şi provocări economice pentru proprietarii de ambarcaţiuni care trebuie să îşi modernizeze flotele. Trecerea la propulsie electrică sau cu hidrogen presupune investiţii semnificative, iar autorităţile sunt aşteptate să ofere sprijin financiar sau subvenţii pentru facilitarea tranziţiei.Pe de altă parte, beneficiile ecologice sunt incontestabile. Pe termen lung, măsura va reduce semnificativ poluarea aerului şi a apei, contribuind la un oraş mai sănătos şi mai prietenos cu locuitorii şi turiştii.

Amsterdam, un model de urmat pentru oraşele europene

Prin această decizie, Amsterdam îşi consolidează poziţia de lider în domeniul sustenabilităţii urbane. Multe oraşe europene se confruntă cu probleme similare de poluare a aerului şi apei, iar iniţiativele de acest tip ar putea fi replicate la scară mai largă.

În contextul schimbărilor climatice şi al necesităţii de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, măsura adoptată de Amsterdam ar putea deveni un exemplu de bune practici pentru alte metropole care doresc să îmbunătăţească calitatea vieţii urbane prin politici ecologice şi inovatoare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8173
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9796
Gram de aur (XAU)Gram de aur449.4021

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb