ÎNTR-O SINGURĂ SĂPTĂMÂNĂ,  Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 434.409 euro

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 14 octombrie 2015

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 05 - 09 octombrie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 434.409 euro, adică 1.911.400 de lei, potrivit unui comunicat de presă. Au fost depistate 274 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 35 erau din judeţul Timiş şi 32 din judeţul Arad, menţionează sursa citată.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.464.900 de lei din care 970.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 439 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 446.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 40 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 21 dintre acestea au fost înregistrate în Bucureşti, se precizează în comunicat.

În judeţul Prahova au fost dispuse oprirea unui echipament şi sistarea activităţii pentru a se evita accidentările la locul de muncă.

Inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu a declarat: "Rezultatele săptămânale, comunicate periodic reprezintă un barometru al activităţii inspectorilor de muncă, dar mai ales însumarea acţiunilor cu scop de prevenire a accidentelor, a încălcării prevederilor legale din domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii. Colaborarea prin protocoale cu alte instituţii şi organizaţii reprezentative, plus dialogul cu partenerii sociali ne ajută şi determină o schimbare de mentalitate şi atitudine care este folositoare întregii societăţi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb