Întrebări pe care să le pui la noul job

Mihaela Pascari
Miscellanea / 11 iulie 2022

Întrebări pe care să le pui la noul job

După ce ai obţinut jobul mult dorit, e important să-ţi face temele pentru primele zile în noul rol. În acest sens, am pregătit câteva întrebări pe care să le pui în perioada de onboarding care te pot ajuta să afli mai multe despre compania angajatoare, dar şi să te evidenţiezi.

Cum arată începuturile într-o companie? Ce întrebări să pui în primele zile?

Cum arată stilul de lucru obişnuit în organizaţie? 

Este bine să întrebi detalii despre stilul de lucru pentru a fi în concordanţă cu viziunea şefului şi a echipei. Întreabă colegii dacă au descoperit un stil neobişnuit de lucru sau anumite proceduri de care nu ştiau la venirea lor în companie. Foarte important este să afli şi cum s-au adaptat noilor cerinţe. Răspunsurile te vor ajuta să te integrezi în echipă şi, de asemenea, să realizezi task-urile mai eficient.  

Cum arată cultura organizaţională? 

Află micile secrete ale culturii organizaţionale în pauze când savurezi cafeaua alături de colegi.

Totodată, poţi întreba managerul despre oamenii alături de care vei lucra, despre colegii din alte departamente şi cum ar fi mai bine să-i abordezi. Află care este reputaţia echipei din care faci parte în cadrul organizaţiei, ce provocări întâmpină, dar şi cum le soluţionează.

Care sunt proiectele prioritare din companie? 

Pentru a avea o imagine cât mai clară asupra activităţii tale, dar şi asupra iniţiativelor pe care le poţi lua, este bine să ştii ce proiecte sunt cele mai importante pentru echipă. Astfel, îţi vei defini şi rolul şi vei evita situaţiile în care lucrezi random la mai multe proiecte şi îţi este dificil să termini vreunul.

Prin ce tool-uri se automatizează task-urile? 

Scopul este să fii cât mai eficient şi să dai rezultate bune într-un timp cât mai scurt. Aşa că este bine să cunoşti mai multe despre tehnologia care te poate ajuta să rezolvi cât mai repede task- urile repetitive sau uşor plictisitoare.

Care sunt aşteptările managerului în privinţa programului de lucru? 

Managerul este adeptul respectării stricte a unui program la serviciu sau este flexibil şi îţi oferă ocazia de a lucra câteodată de oriunde şi la orice oră, singura condiţie fiind să fii productiv?

Este important să ştii care sunt aşteptările acestuia pentru a-ţi organiza programul şi pentru a arăta respect colegilor care vin la birou la o anumită oră. De asemenea, este nevoie să ştii care este abordarea acestuia în cazul în care vrei să lucrezi de acasă pentru că juniorul nu se simte prea bine sau dacă ai nevoie de o cerere de concediu în zilele în care lipseşti de la birou doar 2- 3 ore.

Care este motivul pentru care a plecat persoana care ocupa postul înaintea ta?

Este important să afli motivele pentru care a plecat fostul angajat, dar şi care au fost atuurile tale la interviul de angajare. Merită să ştii dacă ai mai multe competenţe decât fostul angajat.

Care sunt posibilităţile de avansare?

Corelează răspunsul la întrebarea "De ce a plecat fostul angajat?" cu răspunsul la întrebarea despre posibilităţile de avansare în companie. Dacă persoana care a ocupat acelaşi post ca tine a plecat după un an deşi era lăudat pentru competenţele sale, poţi să-ţi dai seama care este traiectoria lucrurilor. Pe de altă parte, dacă angajaţii sunt de ani de zile în companie şi mereu zâmbitori, este clar că sunt posibilităţi de avansare şi de motivaţie personală. 

În cazul în care simţi că nu-ţi sunt îndeplinite cerinţele privind dezvoltarea ta profesională, trebuie să ştii că există căi prin care să ajungi la jobul potrivit preferinţelor tale. Poţi apela la un curs prin care să-ţi îmbunătăţeşti skill-urile pe care le deţii deja sau să te înscrii în cadrul unora care-ţi permit o reconversie profesională ulterioară.

Prima zi la birou marchează şi numărătoarea inversă spre evaluarea ta, aşa că e bine să ştii detalii formale şi informale despre modul în care îţi sunt cuantificate rezultatele. Fii explicit şi întreabă care sunt aşteptările şi indicatorii de performanţă astfel încât să lucrezi în direcţia bună.

Fii cel care planifică o întâlnire cu managerul pentru a afla feedback-ul său. Chiar dacă nu există astfel de evaluări sau sunt foarte rare, este bine să ai o evaluare la un interval mai scurt pentru a şti cum să-ţi îmbunătăţeşti activitatea pe parcurs. Chiar dacă ai făcut şi greşeli (uneori din lipsa cunoştinţelor sau a experienţei), iniţierea unei discuţii despre rezultate arată că eşti proactiv şi interesat ca lucrurile să meargă bine la job.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb