INUNDAŢII Companiile de asigurări au deschis 1.700 dosare de daună şi au început plăţile

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 iulie 2010

Companiile de asigurări au deschis 1.700 dosare de daună şi au început plăţile

Un număr de nouă asigurători au avizat 1.700 de dosare de daună după inundaţiile din ultima perioadă şi au început în această săptămână plata despăgubirilor, a anunţat, ieri, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

"CSA a solicitat companiilor de asigurări situaţia dosarelor de daună deschise ca urmare a inundaţiilor produse în ultima perioadă, iar după centralizarea acestora a rezultat că societăţile Allianz-Ţiriac, ARDAF, Asirom, Astra Asigurări, BCR Asigurări, Carpatica Asig, Euroins, FATA Asigurări, Generali au, în prezent, 1.700 de dosare de daună avizate, pentru care plata despăgubirilor a început chiar din această săptămână", se arată într-un comunicat al Comisiei, citat de Mediafax.

Piaţa de asigurări este pregătită şi are capacitatea financiară necesară să plătească daunele conform obligaţiilor asumate prin contractele de asigurare facultativă a locuinţelor încheiate, conform sursei citate.

Cele mai multe dosare de daună au fost avizate pentru regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest şi Vest.

În regiunea de Nord-Est, care cuprinde judeţele Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, au fost avizate 321 de dosare, în Sud-Est (Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa) 132 de dosare, în Sud-Vest (Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt) 122, iar în Vest (Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin) 153.

Astra Asigurări a anunţat, miercuri, că a des­chis 300 de dosare de daună pentru locuinţele afectate de inundaţii în judeţele Suceava, Neamţ Botoşani şi Bacău, valoarea totală a despăgubirilor fiind de circa 2,5 milioane lei.

În România există 8,3 milioane de locuinţe proprietate personală, din care 4,5 milioane în mediul urban şi 3,8 milioane în mediul rural. Din totalul locuinţelor din România, 16% se află în zona de Nord-Est.

La 30 iunie, conform datelor centralizate de CSA, erau în vigoare peste 2 milioane de contracte de asigurare facultativă a locuinţelor. Astfel, doar 24% din totalul locuinţelor din România, inventariate de Institutul Naţional de Statistică, sunt protejate prin asigurare.

Indemnizaţiile brute plătite de societăţile de asigurare pentru poliţele facultative de locuinţe au totalizat, în 2008, aproape 17 milioane de lei (4,6 milioane euro). Anul trecut, asigurătorii au plătit despăgubiri aferente contractelor facultative pentru locuinţe în valoare totală de 31,4 mi­lioane lei (7,5 milioane de euro). "Toate persoanele care au încheiat o asigurare facultativă pentru locuinţă şi au înregistrat daune au fost des­păgubite de companiile de asigurări", conform CSA.

Locuinţele pentru care au fost încheiate poliţe de asigurare sunt protejate inclusiv pentru riscuri de catastrofă, care includ inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb