Investimental ajunge la o bază de clienţi de 1.000 de investitori de retail

T.B.
Piaţa de Capital / 28 februarie

Mihaela Bîciu, CEO al Investimental

Mihaela Bîciu, CEO al Investimental

Investimental, cel mai nou broker de pe piaţa de capital din România, ajunge la 1.000 de clienţi de retail în România, se arată într-un comunicat al Investimental, remis redacţiei. Atingerea acestei borne în doar şapte luni de la lansarea companiei nu numai că subliniază poziţia în creştere a Investimental pe piaţa locală de capital, dar evidenţiază şi interesul tot mai mare în rândul românilor de a explora oportunităţile de investiţii atât de pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi de pe piaţa bursieră din SUA, conform sursei.

Potrivit comunicatului, "Atingerea pragului de 1.000 de clienţi în mai puţin de şapte luni, mai devreme decât estimasem iniţial, reprezintă o dovadă a cererii pentru oferta noastră unică, ce îmbină educaţia cu strategiile de investiţii pe termen lung. Sentimentul pozitiv înregistrat anul trecut la nivelul pieţei, inclusiv listarea istorică a Hidroelectrica, a încurajat un număr mare de persoane să-şi înceapă parcursul investiţional. Suntem mândri că atât de mulţi investitori noi aleg Investimental, atraşi nu doar de avantajele pe care le oferim, ci şi de sprijinul excepţional oferit de echipa noastră de suport. Angajamentul nostru faţă de educaţie, împreună cu eforturile noastre continue de a inova şi de a îmbunătăţi oferta de produse - inclusiv mult aşteptata lansare a unui nou ETF pe bursa locală, facilitatea MultiCont, tranzacţionarea extinsă sau acţiunile fracţionare - caracteristici unice pentru un broker autohton, rămân priorităţi în cadrul procesului nostru de dezvoltare. Prin concentrarea pe aceste aspecte, suntem încrezători că vom răspunde nu doar nevoilor clienţilor noştri actuali, dar vom atrage şi noi clienţi, contribuind la formarea unei comunităţi în expansiune de investitori informaţi şi motivaţi", a declarat Mihaela Bîciu, CEO al Investimental.

Dezvoltarea accelerată a Investimental reflectă tendinţa generală de pe piaţa românească, aşa cum reiese din raportul Fondului de Compensare a Investitorilor, care indică o creştere de 34% a conturilor de tranzacţionare active la Bursa de Valori Bucureşti în 2023, acestea ajungând la 178.545 la sfârşitul lunii decembrie 2023, transmite sursa.

Cei 1.000 de clienţi de retail ai Investimental gestionează în mod colectiv aproape 3.200 de conturi de tranzacţionare, investind atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din SUA. De remarcat este faptul că funcţionalitatea MultiCont oferită de Investimental, o premieră pe piaţa românească de capital, care le permite investitorilor să urmărească diverse strategii sau să deschidă conturi pentru copiii lor, a fost primită extrem de bine de către clienţi, se mai arată în comunicat.

Conform datelor Investimental, valoarea totală a portofoliilor clienţilor în primele şapte luni de la lansare este de 10 milioane euro, informează sursa menţionată. Analiza distribuţiei rulajelor subliniază o orientare către piaţa locală, cu 63% realizat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în timp ce restul de 37% se concentrează pe piaţa de capital din SUA, adaugă sursa. Această structură reflectă strategia diversificată a clienţilor Investimental şi încrederea lor în dinamica pieţei de capital atât la nivel local, cât şi internaţional, potrivit comunicatului.

În prezent, 44% dintre clienţii Investimental au mai puţin de un an de experienţă în domeniul investiţiilor, precizează compania. În procesul de dezvoltare a strategiilor de investiţii ale noilor veniţi în piaţă, la momentul lansării, Investimental a introdus InvestiMentor, un program educaţional inovator compus din 12 module, conceput pentru a reduce comisioanele de tranzacţionare pentru participanţi, stimulând astfel învăţarea şi dezvoltarea. Până în prezent, clienţii au finalizat peste 550 de module InvestiMentor, beneficiind de comisioane reduse pentru perioade de până la 360 de zile şi dobândind cunoştinţe benefice despre strategii eficiente de investiţii, arată datele comunicatului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Mihaela, ai semnat memorandumul VIVRE care e un furt calificat pe fata!!!

    1. Toata echipa Investimental=fosta conducere Tradeville e chemata sa spuna daca ei sau Siminel Andrei(prieten bun cu faptuitorii) au fost cei care s-au asociat in vederea comiterii de infractiuni cu numitii Fusu Calin,Cadogan Monica la Vivre si respectiv Sturza Dan,Chirca Sergiu,Manda Dragos Horia si Tabus Valentin la Elefant.

      Apropo de Elefant,acolo manipularea continua sub ochii Tradeville prin realizarea de multiple tranzactii cross care fixeaza pretul la un nivel foarte jos astfel incat sa justifice propunerea grupului infractional constituit ad-hoc de plan de reorganizare cu plata unei valori mult reduse pentru obligatari si insusirea patrimoniului in folosul lor exclusiv,grupul Sturza-Patria Bank-EEAF-Axxess Capital.Asta dupa ce acelasi grup a manipulat piata prin celebra schema uite vanzarea,uite contramandarea cu EvoMag-entitate detinuta de un alt detinator major Elefant-fondul Catalyst pilotat de Ghenea Marius.Deci nu s-au mai inteles Catalyst cu Catalyst dupa vanzarea anuntata ca parafata. 

      Aici nu mai e vorba de inutilii din ASF care-s numiti pe piata de capital chiar de catre cei care au intermediat aceste oferte de obligatiuni,e vorba de o operatiune transfrontaliera de delapidare a patromoniului si imprumuturi cu scopul distorsionarii masei credale. 

      Pentru limpezime,observati cum la masa credala s-au infiintat exact grupurile Sturza-Patria Bank=EEAF BV adica tot detinatorii Elefant Online!Ei au administrat si devalizat societatea mintind oficial in Rapoartele la BVB,tot ei si-au aranjat imprumuturi garantate cu active pentru a delapida societatea prin insolventa. 

      Ghici cine tot invarte in loc ELF26 pe BVB!

      E interesant ca la Vivre s-a facut mult caz in presa,dar aici la ELF sunt mai multi bani in joc si e frauda cu o banca implicata. 

      cumetre de la ce te-ai luat? ai obligatiuni la vivre sau care e chestia? le-ai luat in baza a ce spune unul sau altul? zi concret ilegalitatea, ce furt calificat pe fata? da detalii nu vrajeli..zi-ne cum te-ai ars, de ce ai ales sa investesti aici si ce ai invatat din asta

      faceti plangere si la parchetul european, nu doar diicot ca la astia zac in nelucrare dosarele cu anii

      mare grija la raportul adminustratorului judiciar BDO B Restructuring ca e mana in mana si o sa-i acopere cand vine in instanta cu Cauzele intrarii in insolventa 

      a foat adus de Elefantzi dupa niste discutii purtate cu sefii 

      sunt semnate tranzactii extrajudiciare cu anumiti creditori prin care aia sa ia banii restanti si la obligatiuni si alti creditori sa se taie majoritatea 

      au discutii sa vanda platforma de e-commerce si negociaza sa o dea fara datorii deci teapa la creditorii care nu s tovarasi cu Fribourg et Co.

      faceti contestatie la Tribunal la creanta lor si a celuilalt fond si a bancii, la CAB ajunge in final si acolo sunt doi cu familia teuita cu bani grei la Elf 

      faceti plangere la ASF sa fie inregistrata si la ESMA in acelasi timp.

      sunt dispus sa ascult ce zici, dar zi pe romaneste, incetisor, cu nume si prenume, ca altfel nu inteleg ce spui

      Nota 10 ca e foarte explicit atat cat se poate pentru cineva familiarizat cu partea avocateasca a insolventelor si cu inside info,nu reiese din care inside ca sunt multe parti in joc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb