INVESTIŢIE DE 150 MILIOANE EURO LA OARJA, ARGEŞ Compania turcească Yildiz Entegre va deschide, în decembrie, o fabrică în ţara noastră

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 12 mai 2017

Compania turcească Yildiz Entegre va deschide, în decembrie, o fabrică în ţara noastră

Compania turcească Yildiz Entegre, membră a grupului Yildizlar Yatirim Holding, unul dintre cei mai mari producători de parchet laminat, va deschide o nouă fabrică în comuna Oarja, din judeţul Argeş, în luna decembrie a anului curent.

Potrivit reprezentanţilor companiei turceşti, investiţia în fabrica de la Oarja este estimată la 150 milioane de euro. Capacitatea de producţie a facilităţii de la noi va fi de circa 500.000 de metri cubi pe an, oficialii firmei menţionând că ţara noastră ar putea sa-şi valorifice mult mai bine resursele: "Din ce vedem noi România exportă materia primă, dar importă produsele finite, ceea ce este neobişnuit. Dacă aveţi materia primă, de ce să nu o utilizaţi pentru a fabrica produsele finite?".

Conform declaraţiilor domnului Yildiz, până în luna decembrie, compania va avea la noi în ţară 450 de angajaţi şi o suprafaţă de 460 de mii de mp.

Holdingul este unul dintre cei mai mari producători globali şi exportă produsele fabricate, în cele şase fabrici ale sale, în peste 50 de ţări. La nivelul întregului grup, compania are 2000 de angajaţi, în facilităţi cu o suprafaţă totală de 2 milioane de mp, având un volum zilnic al producţiei de 8700 metri cubi şi 1200 tone de răşină. Cifra de afaceri a holdingului este de peste 800 milioane de euro.

Ismail Hakki Yildiz, CEO Yildiz Entegre, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, că linia de MDF (n.r. Medium Density Fiberboard) reprezintă punctul de plecare al investiţiei, pe care vor s-o extindă la noi în ţară, prin noi investiţii în parchetul laminat sau paneluri pentru uşi.

Domnia sa a adăugat: "Ne dorim ca în viitorul apropiat să exportăm în afara Europei, mai precis în Africa, Orientul Mijlociu, China, Malaezia sau Coreea de Nord, 80% din producţia facilităţii din România, acest procent însemnând circa 200 milioane de euro".

Investiţia în ţara noastră se doreşte a fi un hub pentru activitatea comercială pe care compania doreşte să o extindă în statele membre UE, iar peste şapte milioane de euro vor fi investiţi în achiziţia de tehnologie pentru protecţia mediului înconjurător. Oficialii companiei au menţionat, în acest sens, că vor achiziţiona, anual, aproximativ 800.000 metri cubi de lemn de calitatea 3 şi 4 (deşeuri - copaci care trebuie tăiaţi pentru a ajuta la creşterea pădurilor etc.) de la Romsilva şi organele competente ale statului, dintr-un total de 18 milioane de metri cubi, precum şi de la furnizorii privaţi.

Potrivit reprezentanţilor firmei, profitul fabricii din judeţul Argeş va fi reinvestit, la noi în ţară, pentru dezvoltarea locală a companiei, aducând, totodată, şi contribuţii la bugetul local şi la cel de stat.

Mustafa Korkmaz, directorul general al Yildiz Entegre România, a declarat, ieri, că grupul a ales să investească la noi în ţară datorită dezvoltării rapide pe care am avut-o în ultimii ani, a economiei şi monedei stabile, precum şi a cadrului politic stabil. Domnia sa a adăugat: "Ne dorim să creăm valoare adăugată comunităţii".

Excelenţa Sa, Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că Turcia şi România sunt două state, ce au un parteneriat strategic.

Turcia este şi cel mai mare partener comercial al ţării noastre, potrivit domniei sale, schimburile comerciale dintre aceste două ţări fiind de 10 miliarde de euro, iar investiţiile cu capital turcesc, în ţara noastră, depăşind şase miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fabrica va folosi cca 1 million mc de masa lemnoasa. In conditiile in care

    capacitatile de productie existente au

    problem cu asigurarea lemnului .Oare de unde se va asigura acest million de mc ? 

    1. Daca ai fi citit articolul, ai fi gasit raspunsul acolo!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb