Investiţie de peste 150 milioane euro în centrul comercial "Sun Plaza" din Capitală

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 4 octombrie 2007

EMCT va dezvolta, împreună cu Sparkassen Immobilien, divizia de investiţii imobiliare a grupului Erste Bank, un centru comercial şi o clădire de birouri în sudul Capitalei. Investiţia totală va depăşi 150 milioane de euro, a anunţat ieri directorul general EMCT, Michael Richard. Domnia sa a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Noul centru comercial Sun Plaza se va adresa celor peste 570.000 de locuitori aflaţi în zonă şi va fi legat direct de staţia de metrou Piaţa Sudului, printr-un pasaj conector, fiind primul mall din Bucureşti care oferă acest avantaj. Construit din fonduri 100% private, pasajul subteran va contribui la fluidizarea fluxului de pietoni din zona Piaţa Sudului".

Potrivit acestuia, zona de sud a Bucureştiului va cunoaşte în următorii ani o dezvoltare fără precedent, fiind practic singurul loc din Capitală unde se mai poate construi. Directorul EMCT a subliniat: "Deja cinci ansambluri rezidenţiale urmează să fie ridicate aici. Vor fi construite şi o serie de clădiri de birouri. Noi vom face primul pas în acest sens, dezvoltând în cadrul centrului Sun Plaza o clădire de birouri cu suprafaţă totală de 10.000 mp".

Sun Plaza va avea o suprafaţă totală construită de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafaţă închiriabilă. Centrul oferă o capacitate de 2.000 locuri, prin parcarea subterană şi cea exterioară, precum şi un food court cu o capacitate de 1.200 locuri, dotat şi cu o terasă exterioară.

Sun Plaza va fi ancorat de un hipermarket Cora de 11.300 mp suprafaţă de vânzare, un magazin de bricolaj bauMax de 12.300 mp, fiind prima prezenţă a retailerului austriac în Bucureşti, un magazin Mobexpert de 10.300 mp şi un cinematograf multiplex dezvoltat de Cinema City cu 15 săli şi 3.000 de locuri. Sun Plaza va dispune şi de alte 170 de magazine de dimensiuni mai mici. În incinta complexului comercial va fi deschisă şi o grădiniţă, dar şi o sală de sport.

EMCT a investit, până în prezent, peste 210 milioane euro în 186.000 mp de proiecte imobiliare finalizate. Compania are investiţii de peste 240 milioane euro în proiecte aflate în curs de dezvoltare. Centrul comercial Sun Plaza este proprietatea Sparkassen Immobilien.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb