Mai multe secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad au fost modernizate, în anul 2006, după ce mai mulţi sponsori au oferit donaţii în valoare de peste 8 milioane de lei. Potrivit celor declarate de Vasile Man, directorul economic al celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Arad, contribuţia Consiliului Judeţean cu bani de la buget pentru investiţii în spital a fost mai mult decât modestă, poate chiar nesemnificativă.
"Am avut noroc foarte mare cu sponsorii. De la Consiliul Judeţean Arad nu am primit decât 400.000 lei, bani care au ajuns pentru întreţinerea lifturilor, înlocuirea unor lămpi speciale în sălile de operaţii şi alte investiţii mărunte. În schimb, cunosc multe spitale din ţară, tot subordonate consiliilor judeţene, care au primit fonduri semnificative pentru investiţii în modernizarea clădirilor", a subliniat Vasile Man.
La rândul său, Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean Arad a precizat că au făcut investiţii semnificative în unitate. Astfel, a fost renovată în totalitate Clinica de Pediatrie şi a fost organizată şi deschisă, în premieră, Secţia Hematologie. De asemenea, au fost primite diverse sume pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a Unităţii Primire Urgenţe, pentru deschiderea Compartimentului HIV SIDA, pentru modernizarea clădirii secţiei de Boli Infecţioase, şi a Secţiei ATI coronarieni, dar şi a secţiei Cardiologie.
"De ani de zile nu s-a investit nici măcar un leu în clădiri. Majoritatea sunt vechi, de peste o sută de ani şi nu mai corespund standardelor. Pentru anul 2007, Consiliul Judeţean a prevăzut un buget pentru investiţii în valoare de 5,7 milioane de lei. Sperăm, însă, să găsim sponsori la fel de generoşi pentru a continua modernizarea cât mai multor secţii ale spitalului", a precizat Mirandolina Prişcă.
În anul 2006, Spitalul Clinic Judeţean Arad a marcat o premieră la capitolul "investiţii". Astfel, prima secţie de Hematologie de la nivelul judeţului şi-a deschis porţile. "Pe fondul adresabilităţii crescânde, era nevoie de înfiinţarea unei secţii în locul compartimentului care exista. Secţia a fost amenajată într-o clădire dezafectată de nouă ani. Totodată, lucrările de modernizare a Clinicii de Pediatrie, cu sprijinul a 24 de sponsori, sunt considerate o realizare notabilă a anului ce a trecut.
Clinica de Pediatrie funcţionează într-o clădire de 96 de ani - "Crucea Albă pentru ocrotirea mamei şi copilului".
Investiţii importante s-au făcut, în anul 2006, şi în modernizarea clădirii în care funcţionează secţia de boli infecţioase, dar şi secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului.
Anul 2007 va fi marcat de un alt eveniment unic, cel puţin în ultimii 50 de ani, în judeţul Arad, şi anume construirea unui nou spital judeţean. Oficialii Ministerului Sănătăţii şi Familiei au fost convinşi de autorităţile locale să aloce fonduri acestui obiectiv. Construcţia spitalului se impune în oraşul de pe Mureş, din cauza numărului mare de clădiri ale unităţilor medicale care sunt revendicate sau fac obiectul unor procese pentru a intra în posesia foştilor proprietari.