Start-up-ul fintech MetaWealth a încheiat cu succes o rundă de finanţare pre-Seria A de 2 milioane de euro de la 11 investitori din Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Spania, Elveţia şi România, care evaluează cea mai importantă platformă de tokenizare imobiliară la 50 de milioane de euro, la numai 15 luni de la lansarea sa la nivel global, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, cu o prezenţă puternică în Bucureşti, Marbella şi Dublin, MetaWealth conectează dezvoltatorii cu cumpărători individuali şi investitori din întreaga lume, prin integrarea tehnologiei blockchain/ de tokenizare de ultimă generaţie, a expertizei globale în domeniul imobiliar şi a înţelegerii de neegalat a pieţei.
De la lansarea sa în martie 2023, platforma revoluţionară de investiţii a tokenizat cu succes 101 active imobiliare premium, cu o valoare totală a investiţiei de peste 20 de milioane USD. Per ansamblu, start-up-ul fintech are sub contract proprietăţi imobiliare din 3 ţări cu o valoare totală de 55 de milioane USD. Branduri de prestigiu din industriile de consultanţă, imobiliare şi tehnologie, inclusiv Deloitte, Colliers, ONE United şi Solana, colaborează cu MetaWealth în misiunea sa de a revoluţiona piaţa tradiţională de investiţii imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie.
Michael Topolinski, co-fondator şi Chairman MetaWealth, spune: "Suntem extrem de încântaţi de succesul acestei runde de finanţare, care confirmă faptul că MetaWealth răspunde la toate exigenţele de evaluare pe care le au investitorii experimentaţi şi de calibru. Suntem un business inovator, cu un istoric impresionant de rentabilitate ridicată, cu un portofoliu şi un pipeline puternic, şi cu un model de business scalabil la nivel global. Ne propunem să organizăm o rundă de finanţare Seria A cu mai multe fonduri de venture capital, până în primul trimestru al anului 2025", se menţionează în comunicat.
Totodată, start-up-ul este în discuţii avansate cu mai multe bănci locale şi internaţionale interesate să ofere clienţilor lor acces la oportunităţile de investiţii disponibile prin MetaWealth.
Investitorul Bogdan Herea, membru în Consiliul Consultativ, care coordonează în calitate de terţă parte implementarea parteneriatelor cu băncile, spune: "Industria imobiliară a reprezentat dintotdeauna un business esenţial pentru industria bancară. Astăzi, tehnologia revoluţionează ambele industrii şi este firesc ca ele să-şi exploateze sinergiile tradiţionale prin acest nou cadru global de blockchain şi tokenizare oferit de MetaWealth. Discuţiile noastre incipiente de la Londra şi Bucureşti, precum şi entuziasmul investitorilor de a investi în MetaWealth ne dau încredere. Ne aşteptăm să anunţăm primele parteneriate bancare în următoarele şase luni."
Luna viitoare, MetaWealth îşi va inaugura sediul din Londra, de unde va coordona activităţile de reglementare şi conformitate, marketing, relaţii cu investitorii şi parteneriatele. Pe de altă parte, biroul MetaWealth din Bucureşti rămâne hub-ul operaţional şi de resurse umane, coordonând activităţile de achiziţii şi managementul activelor, operaţiunile financiare, juridice şi contabile, precum şi liniile cruciale de business privind tehnologia, ingineria şi securitatea platformei, se precizează în comunicat.
În prezent, start-up-ul migrează de la tehnologia blockchain Ethereum la Solana şi investeşte în securizarea licenţei sale Distributed Ledger Technology (DLT) pentru Europa. Până la sfârşitul anului, echipa locală ar putea creşte de la 28 la 40 de persoane.
În contextul în care platforma fintech explorează în mod activ oportunităţi noi de investiţii, următorul activ lansat pe platformă va fi o premieră pentru portofoliul MetaWealth, respectiv un activ în domeniul ospitalităţii de pe riviera grecească. Alte active aflate în prezent în curs de negociere se află în Italia şi Spania.