IOAN DANIEL BĂLAN, MEGATITAN: "Este o perioadă în care fiecare business trebuie să privească în jur să îşi adapteze serviciile la contextul existent"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii / 9 iulie 2020

Ioan Daniel Bălan

Ioan Daniel Bălan

Pandemia de coronavirus care a lovit întreaga lume a produs nenumărate schimbări în rândul afacerilor. Dacă unele au fost nevoite să îşi închidă porţile, altele au reuşit să se reinventeze şi să se menţină în piaţă.

Megatitan, o companie de prelucrare metalică şi cu laser, cu activităţi complementare de lăcătuşerie, îndoire şi sudură WIG, MIG-MAG sau arc electric, producţie de subansamble şi produse finite metalice destinate industriei constructoare de maşini, chimice, energetice, retail, producţia de mobilier pentru birouri şi magazine, stradal şi echipări urbane, stradale, parcuri, grădini şi locuri de joacă, a reuşit să găsească o portiţă de salvare.

Ioan Daniel Bălan, proprietarul MEGATITAN, ne-a declarat: "Chiar dacă la început am fost îngrijoraţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a colegilor şi a partenerilor noştri, ne-am suflecat mânecile, ne-am aplecat asupra managementului riscului, am luat toate măsurile potrivite şi recomandate şi ne-am continuat munca. Ne-am adaptat, cu alte cuvinte. Ne-am propus să deservim exemplar fiecare client şi sunt bucuros că toţi colegii noştri au înţeles că locurile noastre de muncă sunt o răsplată din partea clienţilor, pentru angajamentul de a face lucrurile aşa cum trebuie şi la timp. Căutăm să menţinem un ritm echilibrat de producţie şi să nu avem pierderi substanţiale. În acelaşi timp, credem că este o perioadă în care fiecare business trebuie să privească în jur să îşi adapteze serviciile la contextul existent şi, implicit, să ajute. Noi, de exemplu, am iniţiat producerea unor tăviţe dezinfectante foarte utile ce se pot plasa la intrarea în magazine, farmacii, spaţii publice şi chiar case sau apartamente, astfel încât fiecare persoană care intră sau iese să treacă prin acest filtru dezinfectant, contribuind astfel la diminuarea răspândirii virusului. Am şi donat aproape 1.000 de astfel de produse către unităţile din prima linie şi intenţionăm să creştem producţia şi să scoatem produsul la vânzare".

Domnia sa ne-a spus că din fericire, pandemia de coronavirus, a afectat mult mai puţin industria în care activează, decât pe alte domenii - precum HORECA, spre exemplu - dar consideră că este încă prea devreme pentru a putea trage concluzii şi învăţături, din această criză.

Ioan Daniel Bălan a subliniat: "Cu siguranţă, această criză este o ocazie pentru mulţi dintre noi să învăţăm să gestionăm mai bine cash-flow-ul, investiţiile, clienţii. E important să învăţăm din toate situaţiile cu care ne-am confruntat în această perioadă, pentru care nu eram pregătiţi. Am descoperit că e important să te repliezi urgent în astfel de situaţii, să gestionezi cât mai bine timpul şi resursele şi să nu rămâi blocat în situţia cu care erai obişnuit. Trebuie să mergi mai departe şi să te adaptezi rapid noilor coordonate, astfel încât să diminuezi cât se poate de mult pierderile şi, pe cât posibil, să găseşti noi oportunităţi".

Cu toate că a găsit o soluţie pentru a se menţine în piaţă, proprietarul Megatitan a precizat că nu se află în afara jocului economiei naţionale şi a celei internaţionale şi, probabil, exceptând industria farma, a celei privind echipamentele de protecţie şi a celei alimentare, toţi jucătorii din piaţă au fost şi sunt afectaţi.

Megatitan s-a adaptat totuşi contextului actual în primul rând, luând măsurile necesare pentru protejarea sănătăţii colegilor şi a clienţilor şi apoi, mobilizându-se rapid pentru a realiza produse specifice acestei perioade, ne-a mai spus Ioan Daniel Bălan.

Totodată, domnia sa ne-a declarat că cererile pentru serviciile Megatitan au scăzut pe anumite domenii până la zero, în această perioadă, însă au apărut, în schimb, noi oportunităţi în noi sectoare.

Pentru a proteja angajaţii de riscul infectării cu noul coronavirus, proprietarul companiei ne-a spus că a dotat fiecare anjagat în parte cu echipamentul dedicat protecţiei individuale şi de grup, având totodată grijă şi de spaţiile comune de lucru.

"Este important să spunem că, datorită măsurilor de prevenţie luate de autorităţile locale, s-a reuşit performanţa de a nu avea nici o persoană infectată în oraşul Beclean din Bistriţa Năsăut", a subliniat Ioan Daniel Bălan.

Domnia sa are în vedere intensificarea căutărilor de noi oportunităţi pe pieţele externe pentru redresarea businessului. Legat de estimările financiare pentru anul în curs, Ioan Daniel Bălan a spus că este rezervat, dar încrezător într-o uşoară creştere.

Proprietarul Megatitan a mai spus că vede o revenire şi o reîntoarcere la normalitate, însă probabil că niciodată nu va mai fi la fel.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gresit. Trebuie schimbat contextu din temelii, cu globalisti cu tot. Sapat la radacina raului, boicotand banci, guverne, corporatii.

    Asta cu "niciodata nu va mai fi la fel" e o declaratie fascist-agresiva care a mai fost facuta si la doborarea turnurilor gemene de catre masoneria mondia in 2001

    Ghinion - oamenii isi doresc sa fie la fel.. deci vor manifesta o rezistenta uluitoare la schimbare (vezi Serbia) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb