Iohannis a promulgat legea prin care unele categorii de persoane primesc lunar 30 de măşti

S.B.
Politică / 23 iulie 2020

Iohannis a promulgat legea prin care unele categorii de persoane primesc lunar 30 de măşti

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea privind acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor români de virusul Covid-19, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, actul normativ prevede că persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social, cele din familiile beneficiare de alocaţie, pensionarii cu pensie de până la 1.000 lei inclusiv şi persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale primesc lunar, în mod gratuit, un set de 30 de măşti de protecţie.

"Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 de măşti de protecţie, lunar, pentru:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de pânăla 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", arată legea promulgată de şeful statului.

Autorităţile publice locale au obligaţia să întocmească liste nominale cu persoanele beneficiare şi să le transmită direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, în termen de trei zile de la data intrării în vigoare a legii, în vederea stabilirii necesarului de repartizat, potrivit actului normativ.

De asemenea, "distribuirea măştilor de protecţie se realizează de către Ministerul Sănătăţii prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti către autorităţile publice locale. Autorităţile publice locale asigură distribuirea măştilor de protecţie, în mod gratuit, către fiecare beneficiar", conform sursei menţionate.

Pe 6 iulie, Guvernul a atacat această lege la CCR, însă judectorii Curţii au decis că aceasta este constituţională.

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional, de Camera Deputaţilor pe 10 iunie, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. DRAGI ROMANI NEA FĂCUT DUMNEZEU DREPTATE OUA ȘI COPIILOR NOȘTRI CU ACEST CRUD TIRAN, SINISTRU, ODIOS. AI VĂZUT BAI MUISTULE, BAI SUGALAU LE, BAI BULANGIUL E, BAI POPONAR ULEI AI CREZUT CA DACĂ TE DUCI LA BRUXELLES TE IAU IUBIȚI TAI ÎN BRATE TRĂDĂTOR ULEI SE TARA. TE AI DUS CA UN W. C. U PUBLIC ȘI DUPĂ 4 ZILE AI VENIT CU 79,9 MILIARDE DE BURICELE ÎN FRUNTE. HA. HA. HA. GHINION. CE AI CREZUT CA ÎȚI DA STĂPÂNII TAI OCCIDENTALI CARE LE SATISFACI TOATE POFTELE(SEXUALE) ȘI INTERESELE LOR, BANII GRATIS CA SA TE DAI TU MARE. TIAU DAT-O DIN 3 PE CEA MAI LUNGA ÎN GURA. AI VĂZUT VALOAREA TA. AI VENIT CU LUTUL ÎN CUR ÎN TARA TIR LA NOI ȘI LA COPII NOȘTRI DE CARE TEAI BĂTUT JOC DE EI. AI VENIT SĂ-ȚI LINGII RĂNILE LA NOI DUPĂ ÎNFRÂNGEREA RUȘINOASĂ ȘI DUREROASA CARE AI SUFERIT-O. DE CIND EȘTI TU PE PĂMÂNT NU AI SUFERIT UN EȘEC ATI DE MARE ȘI O UMILINȚĂ FĂRĂ MARGINI. ȘI DACĂ ERAI PRIZONIERUL LUI BEN LADEN NU ERAI ÎN HALUL ASTA UMILIT. HA. HA. HA. GHINION. PROMULGA LEGEA CARE TVA DAT CU EA DE CAP C. C. R. DUBLAREA ALOCAȚIILOR LA COPII. DAR CU CE. CITI COPII SE CULCA FLĂMÂNZI DIN CAUZA VOASTRĂ HITLERISTI LOR, HOMOSEXUALILOR, CRIMINALILOR. DRAGA REDACȚIE BURSA SPER CA NU ȘTERGEȚI MESAJUL CA SĂ-L CITEASCĂ TOATĂ TARA DE UMILINȚĂ ȘI RUȘINEA CARE A PRIMIT-O ACEST ODIOS, SINISTRU, TIRAN CRUD JOHANNES.

    MONSTRULE CU CHIP DE OM DAȚI MASCA JOS ȘI ARĂTAȚI ADEVĂRATĂ TA FATA HIDOASA, JALNICA, TRĂDĂTOARE DE TARA, BAUTOARE DE SINGE, CALCAROASE PESTE CADAVRE. LA BRUXELLES ÎNTRE IUBIȚII TAI AI FOST FILMAT SUNT PROBE NEGRU PE ALB CA NU PURTAI MASCA, NICI SLUGILE TALE HITLERISTE NU POATE SA SPUNĂ CA NU ESTE ADEVĂRAT. NU MAI PUNE SLUGILE TALE HITLERISTE SA TE POZEZE CU MASCA. NU TE MAI ASCUNDE ȘI POZA ÎNTR-UN SAINT CA TARA ȘTIE CINE EȘTI ÎNGERUL NEGRU AL IADULUI. DE CE OARE. DE CE PROMULGA LEGI CARE NU INTERESEAZĂ PE NIMENEA. DE CE SEMNEZI NUMAI DECRETE A PROCURORILOR ȘI JUDECĂTORILOR CARE IES LA PENSIE ȘI DE CE NU PROMULGI ȘI SEMNEZI LEGEA DE DUBLAREA ALOCAȚIILOR LA NEVINOVĂȚIE COPII. PROCURORI ȘI JUDECĂTORII TEAU ALBIT DE CELE 17 DOSARE PENALE PE ROL CARE LE AI ÎȚI PĂRINȚII VREI SA SE MAI SINUCIDĂ PRECUM ACEL OM SIMPLU DE LA VASLUI PENTRU CA NU A MAI AVUT CE SA LE MAI DEA DE MUNCA RE LA COPII. ERA VĂCAR ÎN SAT TATA A 5 COPII. POȚI DORMI BINE CRIMINAL ULEI CA AI DISTRUS O FAMILIE ȘI AU RĂMAS 5 COPII ORFANII FĂRĂ TATA. TEAI PUS LA O SEMNĂTURA ȘI PENTRU CEVA LEI.

    Sa fiu direct,e o prostie fără margini .de genul amenzilor din vremea ordonanței: alea erau exagerat de mari ,astea exagerat de multe si nu mă refer la cât costă neapărat! Problema cu măștile e că nu se poartă că suntem tampiti .O sa vedeti la țară, la crâșmă cum se vand cu veselie la 1 leu !

    Mă enervează la maxim că nu suntem gospodari și în chestiile mici.

    Eu castig 5000 net pe lună și până acum am folosit 6, 

    Sunt cele din stocul de 115 milioane din China(s-au dovedit ca nu sunt bune de nimic si nu sunt nici omologate), achizitionate la preturi derizorii de catre mafiotii "leprei galbene", care le-au dat spre vanzarea mai departe, capusei numita Unifarm, insa aceasta nu a reusit sa pacaleasca farmaciile si spitalele, asa ca au ramas stocuri intregi nevandute, evident ca paguba la banul public! Ceea ce face acum Plavanul este, sa-si ajute fratii mafioti din PNL, distribuindu-le gratis unor amarasteni, astfel incat sa justifice in fatza opiniei publice, achizitia mastilor si ai absolvi pe acestia de orice viitoare cercetare penala! Cu alte cuvinte, un Plavan penal, apara alti penali! Traim in Colonie si "astia" ne șparlesc totul din ea!

    Asteptam cat mai curand Legea prin care Romanilor li se vor oferi gratuit,COSCIUGE cu AER conditionat,ca sa le fie si Romanilor Racoare pe lumea cealalta.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb