IOHANNIS ACCEPTĂ PREMIERUL INTERIMAR Ar putea cădea Guvernul prin demisia premierului (interimar) Oprea?

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2015

Ar putea cădea Guvernul prin demisia premierului (interimar) Oprea?

Actualizare 19:28 Stiripesurse: "Oprea şi Blaga discută despre guvernare"

Premierul interimar, Gabriel Oprea, şi copreşedintele PNL Vasile Blaga discută despre guvernare, potrivit site-ului stiripesurse, care notează că sunt foarte puţine informaţii despre această întâlnire.

(A.C.)

-------------

Actualizare 07:46 Decretul semnat de Iohannis, publicat în Monitorul Oficial

Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează pe Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către Victor Ponta", a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

În document se arată că desemnarea lui Gabriel Oprea de către şeful statului se face "în temeiul prevederilor art. 94 lit c), ale art.100 alin (1), ale art.107 alin (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale art.9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare" şi "având în vedere scrisoarea prim-ministrului, domnul Victor-Viorel Ponta".

Decretul pentru "desemnarea unui membru al Guvernului ca prim-ministru interimar", semnat luni de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.445 din 22 iunie.

(Elena Deacu)

---

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat aseară decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta. Potrivit Constituţiei, Oprea poate să stea interimar maxim 45 de zile.

Experţii în drept constituţional au omis să clarifice dacă o eventuală demisie a premierului interimar (din această calitate şi nu din calitatea de simplu membru al Guvernului) are aceleaşi efecte ca demisia premierului titular, având în vedere că interimatul limitează doar ca durată exerciţiul atribuţiilor de prim-ministru, dar nu şi ca întindere.

Constituţia nu prevede posibilitatea mai multor interimate într-o singură perioadă de imposibilitate de exercitare a atribuţiilor premierului titular.

Klaus Iohannis i-a dat emoţii ieri atât generalului Oprea, cât şi lui Victor Ponta, întrucât, înainte de semnare, a cerut documente medicale care să ateste că Victor Ponta se află în incapacitate să-şi ducă la îndeplinire atribuţiile de prim-ministru.

"Situaţie gravă este atunci când este în incapacitate mintală, când se prăbuşeşte cu avionul etc, nu dacă vrei să îţi iei concediu", au declarat surse din Administraţia Prezidenţială, citate de bn24.ro.

Premierul Victor Ponta a anunţat, duminică, pe Facebook, că îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de prim-ministru.

Premierul l-a informat pe şeful statului că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenţii chirurgicale la piciorul stâng, "care nu putea fi amânată", iar "tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gura pacatosului adevar graieste. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb