IOHANNIS: "Adevărata putere a UE nu este dată de cercuri concentrice sau viteze diferite, ci de o abordare incluzivă"

J.P.
Politică / 2 octombrie 2021

"Adevărata putere a UE nu este dată de cercuri concentrice sau viteze diferite, ci de o abordare incluzivă"

Adevărata putere a Uniunii Europene nu este dată de cercuri concentrice sau viteze diferite, ci de o abordare incluzivă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, sâmbătă, după ce a primit, la Aachen, Premiul "Carol cel Mare" - Pentru unitatea Europei, conform Agerpres.

"Aş dori să reînnoiesc pledoaria mea pentru unitate şi solidaritate europeană. Este adevărat că în prezent anumite decizii pot fi luate mai rapid în cercuri mai mici, dar adevărata putere a Uniunii, mai ales într-o lume din ce în ce mai interconectată, în care UE e din ce în ce mai expusă criticilor, nu este dată de cercuri concentrice sau de viteze diferite. Această forţă este dată de o abordare incluzivă, de capacitatea Uniunii Europene de a se îndrepta către democraţie şi prosperitate pentru toţi cetăţenii şi partenerii săi care-i împărtăşesc valorile, principiile şi obiectivele", a afirmat Iohannis.

El e de părere că pandemia de COVID-19 a arătat că o acţiune comună şi coordonată este "indispensabilă" chiar şi în domenii de competenţă naţională, cum ar fi sănătatea.

"Sectorul sănătăţii este indispensabil pentru consolidarea rezilienţei Uniunii Europene în faţa unor potenţiale crize viitoare. Din acest motiv, Uniunea Europeană a Sănătăţii trebuie să devină realitate cât mai curând posibil", a subliniat şeful statului.

El a punctat că, în plan extern, rezilienţa UE poate fi durabilă numai dacă poate fi asigurată şi în Balcanii de Vest, precum şi în vecinătatea estică şi sudică şi că, din acest motiv, Uniunea Europeană trebuie să implementeze investiţii strategice pe termen lung în aceste regiuni.

"Trebuie să fim activi la faţa locului, pe teren, atât UE în ansamblu, cât şi fiecare stat membru în parte şi trebuie, de asemenea, să oferim o gamă mai largă de cooperare, care să ia în considerare securitatea într-o măsură şi mai mare. Pentru ca acţiunea UE să conducă, de asemenea, la o mai mare rezilienţă, dar şi pentru a-şi apăra mai bine propriile principii şi obiective la nivel global, este necesar să reflectăm la modul în care ne putem pregăti pentru a obţine o mai bună anticipare", a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, pentru o pregătire în vederea tranziţiei către o economie verde şi digitală şi pentru a găsi răspunsuri la riscurile de securitate hibride şi asimetrice care vor utiliza pe scară largă noile tehnologii este nevoie de capacitatea de a modela viitorul.

"Din acest motiv, dezbaterea privind dezvoltarea UE va trebui să acorde mai multă atenţie guvernanţelor îndreptate spre viitor, pe termen mediu şi lung. În acest sens, conferinţa privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică de a asculta cetăţenii europeni pentru a înţelege aşteptările lor faţă de Uniunea Europeană, pentru a evalua mai bine provocările viitorului", a adăugat Iohannis.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Tradatorule,criminalule demisia

    STATUL A ESUAT????????Cind oare,acest trecator domn prin vietile noastre,va iesi in fata natiunii si va explica motivele pentru care,pe timpul domniei sale in fotoliul comod si regesc de la Cotroceni,,statul a esuat,,???ne intrebam ce a facut,concret,acest nedorit tip de presedinte,astfel incit statul sa nu esueze???cind isi propune,totusi,sa termine insfirsit cu plimbari,paranghelii,cersit de decoratii si onoruri,oferite de regula de entitati nici o legatura cu poporul roman,cu necazurile sale?unde este oare OMUL ,in minteA SI PREOCUPARILE sale???????????????????

    Foarte bune articolul!

    Respect pentru acest presedinte; se vede ca stie sa joace jocul in raport cu pozitia Romaniei! 

    Pe cat de Hulit este Acum pe atat decorect joaca! 

    Romania trebuie sa acorde mai multa atentie clasei de MIJLOC si de JOS! 

    Trebuie sa Lasam PIATA LIBERA (nu cum face asfu, alte structuri economice-politice-militare si banca centrala de peste 30 de ani; aceste tari i-a luat foarte mult pana sa ajunga la o Liberalizare atat de mare (momentan suntem pe la 60-65%) pe toate structurile; se vede in piata (cu greu in trecut si mai accelerat de 3 ani) liberalizarea pe cat mai multe nise si dejvoltarea / formarea libera a CAPITALULUI INTERN (libera in sens de vointa proprie; incluzand si fluxurile exteren ce intra periodic in tara). 

    Astazi Romania a reusit un record suprem de "LUX" Masini pe cap de LOCUITOR / GHETOU!!! 

    Deci ROMANIA NU O DUCE RAU!!! - o duce "prostesc" de RAU in alte directii /canale; dar total piata prezenta comparat cu piata de acum 20-30 de ani Romania NU O DUCE RAU! 

    Romania are sanse doar de CRESTERE pe urmatorii 50 de ani (cu corectiile /crizele aferente)! 

    Romania ca natie tocmai a trecut printr-o perioada se SPALARE a COMUNISMULUI din reflexele, metehnele, ideologiei unie societati!!! 

    Aceasta curatare a fost dura cu NOI!! 

    PIATA REALA da semnale REALE POZITIVE de ADOPTARE a altor FORME IDEOLOGICE in materie de FORMARI / FORMARE BRUTA DE CAPITAL (asta este tot ce conteaza pentru o crestere economica; fie pe ideologie comunista fie pe o ideologie liberala /democrata/etc ). 

    Una e sa FORMEZI CAPITAL BRUT CU FORTA aslta e sa ALEGI cand , cum, cat si unde sa FORMEZI CAPITAL BRUT in raport cu randamentele pietei si nu cu ideologia unei conduceri (socialiste /comuniste). 

    Vedeti exemplu din China, Corea de Nord... unde aia doar BETOANE RIDICA; ca in Romania anilor 70-80-90!!! 

    Unde lipseste liberalizarea MENTALA a PIETEI!!! 

    semnat comenturi "cretine" 

    domnu' Werner,

    pana in 2029 nu mai existe euro (ca moneda), zona euro sau UE.  

    Mai avem maxim 8 ani si dupa aia suntem liberi si ne putem (IN SFARSIT DIN NOU!!!!!) autodetermina si suntem iar autonomi in decizie !!!! (abia astept).  

    deci?

    de ce agitatia asta cand scroafa UE putrezeste din interior, chiar de la cap? ...  

    Adevărata putere a UE nu este dată de cercuri concentrice sau viteze diferite, ci de o abordare incluzivă".......a jocului de Golf, nu-i asa Dulapule?

    Dulap plimbator ....Ai dus țara in gard și acum spui cu seninătate ca a eșuat ???futu ți morții tai de nazist cu cine te a adus la putere !

    1. E bine ca Make se sesibilizeaza la comenturile mele mai colorate si le sterge.

      Dar comentul acesta cu "futu tu mortii tai de nazist" e de pus in rama bursei. 

      "ai adus tara in gard" care gard? ca eu vad numai Mertane si BMW in ghetourile Romaniei! 

      Asa rau o duce Romania, in cat oameni "prosti" ca voi se lafaie in "Avutie" de tinichea si aparenta in societate. 

      Unde o duce rau ROMANIA? 

      In politic - poate da; dar in piata reala NU se VEDE! 

      Naiba; asa de rau o duce Romania ca merg romanii cu milioanele in vacante internationale (ia vezi in 60-70-80 tot cu milioanele mergeau?); comanda romanii mai multe bunuri si servicii internationale (comparat cu 80-90); foarte rau o duce Romania - nu exista doctor pe cap ed locuitor sa nu o bubuie in spagi si venituri "nedeclarate" GRASE; foarte rau o duce Romania ca "saracii" educati prost nici nu se apleaca la magazine sa isi ia restul la bani (stati la coanda in magazine si o sa vedeti ca 6 din 10 nu isi iau restul - deci clar ca nu sunt "Rupti in fund" de saracie reala); asa rau o duce Romania ca au reusiti recordul European cu cele mai multe masini de lux pe cap de locuitor (Luxul de mijloc si cel superior); asa de rau o ruce romania ca "prostii" stau cu masini de 80000 mii euro in fata unor case de 40000 mii euro! 

      Romania e saraca cu duhul; cu banii nu MAI ESTE SARACA CA PONDERE IN SOCIETATE de peste 5! 

      Se vede din satelit ca e BULA FINANCIARA IN ROMANIA; aia de ieri ce faceau coada la ajutoare sociale au cate 3 masini, "afacer" de strada;  

      FAPTUL ca ROMANIA IMPORTA: vietnamezi, thailandezi, africani, libani, etc forta IEFTINA DE MUNCA demonstreaza ca ROMANIA NU MAI ESTE SARACA!!! 

      ASA CA TERMINATI "NAIBA" CU ROMANIA SARACA! 

      ESTE SARACA EDUCATA PROST! 

      Daca Romania este atat de saraca, faceti "naiba" calcule matemtatice simple de comparatie: 

      - cate ore de munca ii erau necesare unei familii ca sa plateasca o rata la banca 

      - cate ore de munca ii erau necesare unei familii ca sa achizitioneze un cos de mancare 

      - cate ore de munca costa utilitatile totale in casa 

      - cate ore de munca costa timpul de recreatie 

      - cate ore de munca costa un plin la masina 

      - cate ore de munca costa un tv 

      -cate ore de munca costa un telefon 

      DA! - foarte "saraca" a devenit ROMANIA!!! 

      PS: ciclic, exista aceste corectii economice ce apasa veniturile oamenilor si da senzatie de "saracie pe moment" in comparatie cu "drogaiala economica din trecutul scurt". 

      Pai daca "totalul prostimii" s-a distrat ca si cum nu exista ziua de maine, normal ca au luat "marfarul" direct in "bot" la o franare economica. 

      "SARACII ROMANI" educati PROST! 

      Si acum ma uit in CARTIER si FOARTE SARACI ROMANII ASTIA!!! 

      DA FOARTE SARACI SI PRIN RAHOVA, MILITAR, si alte etc cartiere "noi" ce se mai denumesc "dream... etc residence".... toate "residence-le" sunt pline cu foarte muti ROMANI SARACI dar aparent BOGATI dar SARACI REAL! 

      Pai oricum o dam nu e bine! 

      VREM total populatie educata prost si aparent BOGATA sau total populatie educata corect si real BOGATA! 

      Nu de alta dar la o alta schimbare in trendul ecoonomic, multe milioane de oameni o vor lua "franarea / lovitura" marfarulul direct in BOT! (si aici nu ma refer la Malin BOT! - :D ) 

      ASA ca mai terminati vrajeala cu Romania "saraca"; Romania este SARACA EDUCATA PROST! 

      semnat comenturi "cretine" 

      Prietene, nu te ambala.Este un rusnac talamb, care are scop sasemena neincrederea in romani.

      Atat si nimic mai mult! 

      Sa ți iau toate elucubrațiile n pula !huooo...

      Ești un handicapat cu mata ...îți trasmite Rasputin!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb