IOHANNIS, DESPRE RISCUL ÎNTOARCERII LA STAREA DE URGENŢĂ: "Dacă situaţia se înrăutăţeşte, putem să revenim la măsuri mai restrictive"

A.P.
Politică / 8 iulie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este o zi tristă, având un număr record de îmbolnăviri de COVID-19. Preşedintele a solicitat Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea. După vizita la Institutul Cantacuzino, el a spus că a găsit o echipă foarte motivată, foarte profesionistă şi că aproape 45.000 de teste de pentru coronavirus au fost prelucrate în ultimele zile, conform News.ro.

"Trebuie să vorbim în acest context şi despre pandemie. Azi e o zi tristă. Avem număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus. Peste 550 de persoane detectate de ieri până azi. În primul rând, dragi români, suntem, iată, deja din martie, în plină epidemie, în plină pandemie şi pot să spun că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgenţă, în care autorităţile au luat măsuri dure. E a doua lună deja că avem stare de alertă şi lucrurile vedem că nu au evoluat aşa cum ne-am dorit cu toţii. Însă, în acest context, revin la ce am mai spus de multe ori. Răspundere e partajată între autorităţi şi cetăţeni. Ar fi foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obţinut până acum. Masca, distanţa şi evident spălat pe mâini. Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă în această perioadă în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. E o cale eronată", a afirmat preşedintele.

El a spus că este momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte.

"Solicit Parlamentul să ia în dezbatere, în regim de urgenţă, legea care clarifică carantina şi izolarea, pentru a reda autorităţilor acest insturment extrem de important în perioadă de pandemie. Nu e momentul să lăsăm garda jos. Împreună am parcurs relativ bine perioada de până acum. Haideţi să continuăm! Nu lăsaţi garda jos! E în joc viaţa voastră şi a celor dragi vouă. Aici nu vorbim de jocuri politice, aici vorbim de o boală care, din păcate, a rămas în societate. Virusul nu ţine cont de graniţe, de legi, de abordări pur administrative, dar noi avem cel mai important instrument ca să ne protejăm - conştiinţa noastră",a argumentat preşedintele.

În cadrul aceleiaşi declaraţii, Klaus Iohannis a mai spus: ""Eu mă bazez şi m-am bazat în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiştii. Există comisii ale specialiştilor, ei trebuie să analizeze evoluţia pandemiei şi ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte clar că situaţia în care ne aflăm este foarte îngrijorătoare, sunt în contact şi cu guvernanţii şi cu specialiştii şi deocamdată credem că avem puterea să respectăm normele şi să nu trecem în faze mai complicate administrativ cum ar fi starea de urgenţă. Dar, sigur, dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive. Încă o dată, eu nu îmi doresc acest lucru. Cred că nici românii nu îşi doresc acest lucru. Haideţi să respectăm normele în vigoare", a precizat Iohannis."

Referitor la vizita la Instititutul Cantacuzino, Iohannis a declarat că este impresionat.

"Am găsit o echipă foarte motivată, foarte profesionistă şi am văzut unele instalaţii care sunt vitale în această etapă. Ştiţi că la acest institut se prelevează foarte multe probe în legătură cu noul coronavirus. Aproape 45.000 de teste au fost prelucrate. Însă în afară de aceste prelucrări de teste care sunt acţiuni de rutină se face cercetare şi se pregăteşte şi producţie de diferite materiale. Deci o mişcare pe care o găsesc foarte pozitivă. Vă felicit şi vă îndemn să continuaţi şi la următoare întâlnire să îmi prezentaţi deja noutăţile despre care am discutat azi", a afirmat preşedintele.

Instititul Cantacuzino, aflat în subordinea Ministerului Apărării, prelucrează teste pentru COVID-19. Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale din cadrul institutului este acreditat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1969 şi este Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România.

Premierul Ludovic Orban a făcut în luna aprilie o vizită la institut, ocazie cu care a anunţat că unitatea are o capacitate de testare pentru coronavirus de 500 de teste pe zi, dar poate fi suplimentată, la nevoie, până la 1.000 de teste pe zi, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. nenorocitii de la CCR vor fi judecati pentru genocid, mai erau si altii care se considerau intangibili, de ce iau pensii speciale, ca rasplata pentru omorarea a mii de oameni, revoltator

    1. nenorocitule intreabal pe idiotul de orban de ce este prost

      Verifica cati morti a avut Romania in primele 6 luni a anului 2020,inainte de a vorbi! Au murit pana acum in jur de 140.000 de oameni:de batranete,de boli cronice(comorbiditati ca tot e la moda),in accidente rutiere,etc. Cmpara cifra asta cu decesele rezultate din Covid in care peste 95% au avut comorbiditati si pe urma vorbim!

    fratioare, cred ca ti-ai descoperit vocatia!

    cine poate sa ne spuna ca in nr de descoperiri nu sunt erori, ca multe dintre ele nu au fost deja bagate in statistica, etc 

    cad te voi auzi maretule ca te intereseaza si starea economica a tarii si poate ai niste "emanatii" si in acest sens!

    zau mai mai dankesoson cand vei da cartile pe fata? 

    Când vad atâta ISTERIE și DISPERARE pe capul acestor SLUGI HITLERISTA ca nu știu cum sa mai minta și sa încropească numai MINCIUNI FALSE ca să scoată basma curata acest TOXIC, OTRĂVITOR, ANTI ROMANESC, HITLERIST GUVERNUL MEU. FETITE IN(CUR) CU ELITE, TOAPE L. G. B.T.ISTE. va întreabă o tara întreaga unde bună gestionare a EPIDEMIEI COVID 19 de către GUVERNUL MEU (HITLERIST) în frunte cu președintele lor SUGALAU, BULANGIUL, POPONAR UL, HITLERIST UL, TRĂDĂTORUL DE TARA. Unde este PROPAGANDA PUPINCURISTICA care nu se mai opreau din laude 24 deore din 24 TIRANULUI CRUD FĂRĂ SCRUPULE, BĂUTOR DE SINGE, CĂLCĂTORIE PESTE CADAVRE. Ce ați făcut DIAVOLILOR în 8 luni de zile. Ați distrus tara. PUTEȚI DORMI BINE HITLERISTI LOR. Numărați cadavrele ca o sa le depășească pe cele gazete de TATĂL VOSTRU HITLER LA AUSCHWITZ. Nu mai CUMPĂRAȚI cu BANI ÎMPRUMUTAȚI pe spinarea noastră NEMERNICI, TICĂLOȘI ca voi și sa spună ca sunt BOLNAVI. SPURCACIUNE LOR, DIAVOLILOR, voi ziceți ca vouă nu vi se va întâmpla nimic dar va vede SFÂNTUL DUMNEZEU și o sa dați voi odată SOCOTEALA pentru BĂTAIA ASTA DE JOC ASUPRA ROMANILOR, DISTRUGEREA ECONOMIEI, SI JUGUL ASTA HITLERIST CARE LUAȚI PUS PESTE NOI. CIT O SA VA MAI TINA ÎN BRATE PE VOI OCCIDENTALII W. C. URI PUBLICE CARE SUNTEȚI PENTRU EI

    1. Scuze, am citit prima propozitie si nu am mai putut continua. Virusul asta e o nimica toata pe langa ce ai tu. As zice camasa de forta, dar asta presupune resurse umane care trebuie sa aiba grija de tine. Un rebut uman ca tine nu prea merita, lobotomia, sa te reducem la starea ta naturala de redus mintal ar fi cel mai uman lucru care l-am putea face pentru tine.

      Pai cred că nu îl cunoști. Așa reacție am avut toți în prima fază și fiecare i-a scris cate un discurs. Dar el continuă, cu minuscule, cu majuscule, același repertoriu de fiecare dată. Bănuiesc că o fi vreun bot, ceva... Că nici nu se supără. Ii poți spune orice. Dar nici bursa nu ii șterge mesajele. Mai știi ... O fi chiar cineva din bursa, sa atate un pic lucrurile, ca e prea ciudat.

    Mulți da proști , proști da mulți....

    Probleme psihice la greu !....

    Lăsați medicii să vorbească despre medicină ! 

    1. Corect! Pt ca, strict legat de cazul tau, toti medicii psihiatrii vorbesc si studiaza, caci acest caz a intrat deja in analele medicinei!

    Iohannis vrea sa aresteze oameni cu legea in mana. Noua lege are un pronunțat caracter chinezesc, totalitar.

    Aprobarea noii legi este egală cu un regim dictatorial african in care miliția înarmată circulă pe străzi  

    Ma simt creștinește nevoit sa i răspund la aceasta FETITA INCUR(CU) BELIȚA, TOAPE L. G. B.T.ISTA,E(L)A cum ca de fiecare data este prezent(a) pentru a aduce LAUDE ȘI OSANALE. Sa ma ierte DUMNEZEU dar tu ești un NEFERICITDISPERATcare de la atâtea BURICE, ÎN FRUNTE și de la atitudinea stat în GENUNCHI și ÎNFOMETAT deja AIURESTI, VISEZI, AI ILUZII săracul de E(L) A ANONIMI CU 3.1.A munci nu e rușine a face prostituție e rușine. Te înțeleg pentru o PERECHE DE SANDALE, UN SUTIEN, UN RUJ DE BUZE ȘI OJA DE UNGHII aduci atâta osanale GUVERNULUI ASTA TOXIC, NAZIST, FASCIST, HITLERIST ȘI CRUD ULUI TIRAN, BĂUTOR DE SINGE, CĂLCĂTORIE PESTE CADAVRE JOHANNES. De ce te PLAFONEZI în URA, MINCIUNA, TRĂDARE DE TARA, MOCIRLA. Chiar atâta poți Chiar atât este valoarea ta. GHINION.

    1. Uite mă că s-a supărat. E prima oară

      Creștinește ... Hahahahhaaa. Pai știi tu cum se simte un creștin mă, ciudatule, la ce cuvinte folosești?!

      A intrat in delir, sa sune cineva la Balacenca pana nu e prea tarziu.. Vad ca iti place curul, vrei ceva sa bagi in el? Poate si prin gura sa-ti dam niste sloboz?

      S-a suparat bosorogul.E crestineste sa gandesti atat de pervers,mai bosorogule?Vai de capul medicilor psihiatrii care te trateaza.Cred ca-si fac o cruce mare cand te externeaza si scapa de tine.Nesimtitule!

    Am discutat cu mai mulți, se va ieși în stradă împotriva lu Iohannis și gașca de bandiți condusă din afara. Va fi ca în Serbia o revoltă generalizată împotriva statului totalitar.

    1. Da , mergeți încolonați spre psihiatrie.....

      Ai discutat cu sarbii?

      Stiu ca esti un mare fan al lor. 

    După ce m-am şters cu masca la fund am băgat-o-n în chizdoiul doamnei Carmen Iohannis!

    1. Dumnezeule mare !

    “Ja, Ja! Das ist Gut!!”

    In cazul Plavanului avem: “Ja, Ja! Das ist Mut”!! 

    Prin noua lege de COVID a tâmpiților care conduc aceasta țară orice om liber e suspect de Covid și poate fi oricând ridicat de pe strada doar in baza acestei suspiciuni.

    Dacă te întâlnești, sa spunem, cu un coleg, prieten, cunoștință, pe strada și stai 2 min de vorba și, ulterior, ăla are COVID, poți fi săltat oricând cu mascații doar pe baza suspiciunii. 

    De asta nu mai vrea nici drku sa se duca la munca la birou, daca se îmbolnăvește unul pe acolo, se complică toți de n-au aer, dă firma faliment.

    Într-un stat totalitar e foarte greu sa nu fii vinovat sau suspect. 

    Domnule Presedinte, masurile dure pot fi necesare la un moment dat, fie acum, fie ulterior, insa legea ce urmeaza sa fie adoptata trebuie sa fie o lege a normalitatii. Daca o sa contina dispozitii in genul celor referitoare la batranii luati cu armata din caminele lor, care a alarmat o tara intreracga, si trece de vigilenta d-voastra, atunci nu teposul care mai sus insulta este nebum. Romanii vor iesii asa cum zice cineva (ca sarbii) in starda daca legea va fi nedreapta si nazista, daca va lasa loc de liber arbitru politistilor, jandarmilor doctorilor si altora, astfel incat acestia sa poata folosii forta oricum, impusca, lipsii de libertatesi amenda pe oricine dupa voia lor si bunul lor plac.

    Domnule Presedinte, nu promulgati o lege care poate sa faca rau natiei. Si mai apoi aveti grija ca legea sa intre in vigoare asa cum ati promulgat-o, Nu admiteti ca nemernici interesati, insetati de bani sa-si faca legea lor. Ca sunt cu siguranta cu lupa pe lege. Asa s-a intamplat cu legea 223/2015, care este in vigoare avand articole facute de Ciolos, articole nepromulgate, aricole cuprinse in OUG 57/2015, care au intrat in vigoare ca lege la 1 ian 2016. O mizerie de incalcare a Constitutiei Romnaniei. Avocatul Poporului Justitia si CCR nu au sa faca nimic pentru apararea poporului Roman in fata hotilor de legi. Ca in cazul legii 223/2015. Stati domnule Presedinte cu ochii pe lege. Va fi o lege foarte importanta dar care poate aduce mari suferinte poporului roman, daca este lasata la indemana hotilor.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb