Iohannis, noul preşedinte PNL

A.C.
Politică / 28 iunie 2014

Iohannis, noul preşedinte PNL

Actualizare 17:40 Predoiu: "Îl anunţ pe Iohannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu"

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu susţine că preşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, nu a fost mandatat să anunţe că noul partid rezultat în urma fuziunii se va numi PNL, transmit surse din presă.

"Dl Iohannis a anunţat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi PNL. Doresc să îl anunţ pe domnul Iohannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu", spune Predoiu, într-un mesaj pe Facebook.

El subliniază că acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit în Comisia bipartită de negociere PDL-PNL şi critică anunţul făcut de Iohannis.

"Aceasta manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez aceasta manieră care denotă lipsă de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, "nu vom oferi PDL pe tavă" ", mai spune democrat-liberalul.

-------

Actualizare 15:35 Iohannis şi Antonescu, în cursa pentru candidatura la prezindenţiale din partea PNL

Klaus Iohannis şi Crin Antonescu vor intra în cursa pentru desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale, cei doi acceptând propunerea, transmit surse din presă.

Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, şi fostul lider Crin Antonescu au fost propuşi pentru a intra în competiţia în urma căreia se va stabili cine va candida din partea liberalilor la prezidenţiale.

Delegaţii de la Congresul de azi vor hotărî prin vot asupra candidatului.

------

Actualizare 15:20 Aderarea PNL la PPE, aprobată la Congresul ordinar al partidului

Congresul PNL a votat cu o largă majoritate aderarea PNL la Partidul Popular European, tranbsmit surse din presă.

Majoritatea delegaţilor la Congresul de azi a votat pentru această rezoluţie propusă de preşedintele partidului, Klaus Iohannis, doar 3 liberali votând împotrivă.

--------

Actualizare 15:15 Fuziunea PNL cu PDL, aprobată, se va numi PNL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni să se numească PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora, transmit surse din presă.

"Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", a spus Iohannis, la Congresul partidului.

Delegaţii Congresului au votat cu majoritate de voturi fuziunea PNL cu PDL. Au fost 6 voturi împotrivă şi 4 abţineri.

--------

Noul preşedinte PNL ales în cadrul Cngresului susţinut azi este Klaus Iohannis, votat de peste 90% din membrii liberali, potrivit surselor din presă.

Rezultatul final al voturilor este de 1.334 de voturi pentru Iohannis, în timp ce candidatul Ioan Ghişe a primit 144 de voturi.

-------

Actualizare 14:35 Antonescu: "Probabil Norica Nicolai şi Chiţoiu vor părăsi PNL după ce îşi vor face numărul"

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat astăzi că cel mai probabil europarlamentarul Norica Nicolai şi fostul ministru Daniel Chiţoiu vor părăsi partidul după ce "îşi vor face numărul", precizând că cei doi au luat foarte mult de la PNL şi au dat foarte puţin, transmit surse din presă.

"Au primit tot de la acest partid, Chiţoiu, Radu Stroe, Norica Nicolai, oameni care au dat foarte puţin acestui partid şi care în acest moment probabil îl vor părăsi. Partidul nu a stat în ei niciodată, partidul a stat în oamenii care au dat mai mult decât au primit. Niciunul dintre cei care vor pleca, după ce îşi vor face numărul, nu va lăsa partidul mai slab, ci, după părerea mea, mai puternic, pentru că viaţa şi forţa unui partid nu ţine de numărul din adunături, ci ţine de voinţa şi de capacitatea, de caracterul oamenilor săi. Asta este o observaţie generală, este o observaţie de experienţă, n-are nimic de a face cu Norica Nicolai", a spus Antonescu, după ce şi-a exprimat votul pentru preşedintele PNL, întrebat la cine făcea referire atunci când vorbea de trădători, în discursul susţinut în faţa delegaţilor.

---------

Actualizare 12:10 Ungureanu: "Din păcate, noi l-am făcut pe Ponta premier şi dacă insistăm îl facem şi preşedinte"

Preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat, astăzi, în cadrul Congresului PNL că, din păcate, dreapta care "s-a războit cu sine" l-a făcut pe Victor Ponta premier, iar dacă se continuă în acest sens îl ajută pe liderul PSD să ajungă şi preşedinte, transmit surse din presă.

"Regret mult că astăzi avem o dreaptă care s-a războit cu sine şi care a ajuns la un moment dat să guverneze cu PSD. Să nu uităm că, dacă nu ar fi fost conflicte în interiorul dreptei în ultimii 10 ani, PSD nu ar fi fost niciodată la putere, nu ar fi putut influenţa destinele noastre şi nici astăzi nu ar conduce Guvernul României. Din păcate noi, din această sală, şi alţii care nu sunt aici l-am făcut pe Victor Ponta prim-ministru, iar dacă insistăm îl facem şi preşedinte. Nu acesta este ţelul nostru, dar tot noi, împreună, îl putem trimite acasă şi de la Palatul Victoria şi din drumul său către Cotroceni", a spus Ungureanu.

El a adăugat că dreapta trebuie să se unească şi să susţină un singur candidat la prezidenţiale şi i-a recomandat preşedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, că "e nevoie să aducă puţin Sibiu la Bucureşti".

"Pe strada politică unde locuiesc există trei case. Prima este casa părinţilor mei, acolo unde am făcut primii paşi în politică şi acolo unde am învăţat ce pot face şi ce nu pot face. Casa părintească pentru mine este PNL. Lângă această casă se află casa prietenilor mei pe care i-am învăţat în timp, este Partidul Democrat Liberal. A treia casă este casa pe care am făcut-o în momentul în care mi-am întemeiat propria familie politică, învăţând şi de la părinţi şi de la prieteni. O parte din mine este penelistă, o parte din mine este pedelistă, chiar dacă am ales o altă familie politică", a mai spus liderul FC.

-------

Congresul PNL, în care urmează să fie aleasă noua conducere a partidului şi desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale din toamnă, a început, astăzi, la Palatul Parlamentului, transmit surse din presă.

Pe ordinea de zi a Congresului ordinar se află, printre altele, prezentarea şi adoptarea rezoluţiilor - "Fuziunea PNL cu PDL", "Aderarea la grupul PPE din PE", "Stabilirea nominală a candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al României".

Pentru funcţia de preşedinte al PNL candidează Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe, iar pentru cele 31 de funcţii de vicepreşedinte au intrat în cursă 56 de liberali. Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a retras din competiţie în contextul în care este acuzat de săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită, după ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici.

La reuniunea liberalilor participă şi liderii PDL Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, precum şi preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb