Ion Iliescu, răpus de stresul schimbărilor din PSD

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 17 mai 2005

Stresul şi tensiunea perioadei scurse între Congresul PSD şi Consiliul Naţional de Conducere l-au afectat grav pe Ion Iliescu. Cel puţin asta susţine Sorin Oprescu, medicul său, care a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că puseul de hipertensiune suferit de liderul PSD a fost cauzat atît de stresul din ultima perioadă, cît şi de vîrsta biologică a fostului şef de stat.

Ion Iliescu a fost exclus, în urmă cu trei săptămîni, din structurile de conducere ale PSD, pierzînd competiţia cu mai tînărul Mircea Geoană. Atitudinea ostilă a partidului pe care el însuşi l-a înfiinţat l-a determinat pe Ion Iliescu să răbufneas-că, într-un discurs ameninţător, în şedinţa CNC de la sfîrşitul săptămînii trecute. Atunci, el i-a acuzat pe pesedişti de trădare şi de corupţie, invocînd jocurile de culise practicate de "diversele grupuri de interese" la Congresul PSD. Dis-cursul lui Iliescu nu a stîrnit, însă, reacţiile aşteptate de aces-ta. Demisiile în lanţ de care se vorbea, protestele şi furia apropiaţilor lui Ion Iliescu nu s-au manifestat nicăieri. Indiferenţa afişată de colegii săi de partid a fost umilitoare pentru politicianul Ion Iliescu. Ba mai mult, noul preşedinte, Mircea Geoană, intenţionează să-i ia locul contracandidatului său şi la Senat, unde Ion Iliescu mai este, încă, lider de grup al PSD.

Mircea Geoană a început, ieri, conferinţa de după întrunirea Biroului Permanent al PSD, făcînd un apel la toţi liderii PSD, să nu comenteze nimic referitor la starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Preşedintele PSD a ţinut, de asemenea, să precizeze că nu se va repeta experienţa trăită de fondatorul PSD în 1971, aşa cum prevedea tocmai Ion Iliescu în discursul său, ci dimpotrivă, l-a asigurat pe aces-ta că îl va implica şi îi va cere sfatul în cele mai importante probleme ale partidului.

Duminică seara, Ion Iliescu a fost internat la secţia de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului de urgenţă Elias, după ce, vineri, a suferit de un puseu de hipertensiune. Sorin Oprescu a precizat că, în urma controlului, nu au fost depistate leziuni deosebite, care ar putea să-i pună în pericol viaţa senatorului. Medicul a spus chiar că Ion Iliescu a primit două oferte pentru a efectua angiocoronografie în străinătate, însă senatorul a refuzat, susţinînd că are încredere în medicii români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb