Ionuţ Pătrăhău - de la director general adjunct la consultant financiar

Andreea Arcereanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iunie 2008

Ionuţ Pătrăhău - de la director general adjunct la consultant financiar

Conducerea Băncii Transilvania a hotărât ca Ionuţ Pătrăhău, Directorul General Adjunct al Băncii Transilvania (BT), să devină, începând cu data de 1 octombrie, consultant BT în proiecte importante pentru dezvoltarea companiei. Unul dintre acestea este coordonarea şi structurarea subsidiarei BT din Republica Moldova, BT Moldova, un obiectiv major al băncii, pentru acest an.

Domnul Ionuţ Pătrăhău ne-a declarat că decizia demisiei din funcţia de director general adjunct îi aparţine şi că această funcţie nu va fi preluată de un alt director.

Atribuţiile pe care le-a avut, în special coordonarea directă a sectorului corporate & IMM al băncii, Divizia de Dezvoltare Vânzări şi Suport Agenţii, precum şi a Diviziei Pentru Medici vor fi preluate de managerii respectivelor linii de afaceri ale băncii. Despre extinderea BT în Republica Moldova, domnul Pătrăhău ne-a spus că acesta este într-o fază incipientă şi că în acest moment sunt discuţii între acţionarii băncii referitor la organizare şi strategia băncii. Principala traiectorie a subsidiarei BT în republica Moldova va fi, la fel ca şi cea a băncii mamă din ţara noastră, susţinerea întreprinzătorilor locali, ne-a declarat noul consultant financiar al Băncii Transilvania. În aproximativ patru luni va fi depusă cererea pentru obţinerea unei licenţe BT în Republica Moldova, reprezentanţii băncii sperând ca peste un an banca să devină operaţională, a adăugat Ionuţ Pătrăhău. În acest moment BT nu intenţionează să se extindă în alte ţări, potrivit domnului Pătrăhău. Domnia sa a adăugat că intrarea băncii pe piaţa din Republica Moldova se va face în parteneriat cu instituţii financiare internaţionale - BERD, IFC (divizia de investiţii a Băncii Mondiale), DEG (parte a grupului bancar german KfW) şi FMO (Olanda).

Prin activitatea sa, Ionuţ Pătrăhău a asigurat conexiunea necesară între conducerea administrativă şi cea executivă, în vederea realizării planurilor strategice concepute de Consiliul de Administraţie, arată un comunicat al Băncii Transilvania.

Ionuţ Pătrăhău va rămâne membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania, BT Leasing, SIF Banat - Crişana, Preşedinte CA al BT Securities, respectiv în cadrul Companiei de Factoring. Domnia sa îşi va păstra şi acţiunile deţinute la Banca Transilvania.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, afirmă: "Cunoscându-l şi lucrând cu Ionuţ Pătrăhău de atâta timp sunt convins că vom avea şi în perioada următoare o colaborare de succes, cu atât mai mult cu cât va fi implicat în proiecte foarte importante pentru dezvoltarea băncii".

Ionuţ Pătrăhău (37 de ani) s-a alăturat echipei BT din anul 2002, ca vicepreşedinte, ulterior devenind director general adjunct.

Promotor al strategiei băncii de a deveni Banca Nr. 1 pentru IMM-uri, Ionuţ Pătrăhău a imprimat, din acest punct de vedere, un ritm accelerat de susţinere a spiritului antreprenorial local, este descris fostul director general adjunct în counicatul Băncii Transilvania. O parte importantă a acestui proiect a fost lansarea, la fiecare 3 luni, a câte unui produs dedicat IMM-urilor, precum şi aducerea în echipă a peste 400 de angajaţi, dedicaţi colaborării cu cei care au nevoie de credite şi consultanţă financiară pentru a începe sau pentru a dezvolta o afacere. Despre realizările lui Ionuţ Pătrăhău comunicatul BT menţionează creşterea numărului de clienţi corporate & IMM, la peste 100.000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb