ISRAEL: Marea Moartă şi Eilat devin insule turistice "verzi"

A.B.
Comunicate de presă #Turism / 19 noiembrie 2020

Marea Moartă şi Eilat devin insule turistice "verzi"

Guvernul israelian a aprobat initiaţiva Ministerului Turismului de a numi oraşul Eilat şi zona Mării Moarte "insule turistice verzi". Decizia face parte dintr-un plan de reabilitare a industriei turismului din Israel, care a fost grav afectată din cauza crizei de coronavirus, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Conform acestui plan Eilat şi Marea Moartă vor deveni zone în care călătoriile şi turismul sunt considerate sigure şi premise. Hotelurile îşi vor redeschide porţile, permiţând turiştilor să reînceapă să călătorească, bineînţeles sub îndrumările Ministerului Sănătăţii şi în baza păstrării unui nivel scăzut de mortalitate. Unităţile de cazare vor fi urmate treptat şi de alte facilităţi din perimetru, a declarat Ministrul Turismului din Israel. Intrarea în cele două regiuni considerate izolate prin localizarea lor geografică va fi condiţionată de prezentarea unui test COVID-19 negativ sau dovadă recuperării după contractarea virusului.

Potrivit Ministrului Turismului Orit Farkash-Hacohen, planul conturat este rezultatul unui dialog "foarte complex" cu Ministerul Sănătăţii, iar prezentarea acestuia în faţa guvernului a presupus "eforturi mari". "Schema propusă oferă un răspuns rapid unui procent de 30% din industria turismului, concentrat în zonele turistice speciale Eilat şi Marea Moartă", a adăugat Ministrul Turismului din Israel.

Israelul deschide un centru de testarea rapidă COVID pe aeroportul Ben-Gurion

Premierul Benjamin Netanyahu a inaugurat luni, 09 noiembrie 2020 un centru de testare rapidă de Covid-19 pe principalul aeroport internaţional din Israel, Ben-Gurion, pentru cei care intră sau ies din ţară. Laboratorul de testare "Check2Fly" oferă două opţiuni: testare rapidă cu rezultat în 4 ore, care costă aproximativ 40 de dolari americani şi varianta mai puţin costisitoare, de aproximativ 13 dolari, care presupune obţinerea rezultatului în 14 ore de la prelevarea probei.

Pasagerii au la dispoziţie inclusiv un centrul de testare de tip "drive-in" la Terminalul 3 unde se pot testa cu până la 72 de ore înainte de zbor.

Noul laborator va putea procesa zilnic până la 20 de mii de teste şi ar putea facilita călătoriile israelienilor în afara ţării şi în cele din urmă redeschiderea căilor aeriene şi pentru călătorii străini.

Rata de infectare COVID în scădere şi măsuri mai relaxate

Pe măsură ce rata zilnică a cazurilor din Israel a continuat să scadă la o săptămână după ce un al doilea lockdown la nivel de ţară a avut loc, miniştrii din Cabinetul care se ocupă cu gestionarea crizei de Coronavirus au aprobat luni seară (26 octombrie 2020) redeschiderea şcolilor pentru copiii din clasele I-IV începând cu data de 1 noiembrie, precum şi ridicarea unei serii de alte restricţii menite să menţină sub control rata de răspândire a virusului.

Pe lângă decizia privind şcolile, miniştrii au aprobat luni şi redeschiderea saloanelor de coafură şi înfrumuseţare, precum şi redeschiderea treptată a altor business-uri care primesc clienţi. O întâlnire separată va avea loc pentru a decide redeschiderea pensiunilor în regim bed&breakfast.

Israel înregistrează o scădere record în numarul infecţiilor cu noul coronavirus. Procentul de teste COVID pozitive fiind cel mai scăzut din luna iunie încoace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb