Israelul a atacat ţinte militare din Iran

A.D.
Internaţional / 26 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Israelul a atacat ţinte militare din Iran, la primele ore ale dimineţii. Potrivit autorităţilor iraniene au fost vizate facilităţi de producere a rachetelor din trei provincii: Teheran, Khuzestan şi Ilam.

Forţele de Apărare a Israelului au afirmat că atacurile sunt un răspuns la acţiunile Iranului, care "atacă fără încetare" Israelul din 7 octombrie "pe şapte fronturi - inclusiv atacuri directe din teritoriul iranian", conform CNN.

Cartierul general al Apărării Aeriene Naţionale al Iranului a declarat că "Sistemul integrat de apărare aeriană a urmărit şi contracarat cu succes această acţiune agresivă, deşi au fost cauzate pagube limitate în unele locaţii, iar dimensiunile acestui incident sunt în prezent în curs de investigare".

După mai multe ore, armata israeliană a anunţat încheierea atacului. "Avioanele noastre s-au întors acasă în siguranţă. Atacul a fost efectuat ca răspuns la atacurile regimului iranian împotriva statului Israel şi a cetăţenilor săi în ultimele luni", a anunţat armata israeliană precizând că atacul s-a încheiat şi misiunea a fost îndeplinită".

"Aceste rachete reprezentau o ameninţare directă şi imediată pentru cetăţenii statului Israel,"a justificat armata israeliană.

În acelaşi timp, a spus armata, au fost lovite reţele de rachete sol-aer "şi capacităţi aeriene suplimentare iraniene".

Secretarul american al apărării Lloyd Austin şi ministrul israelian al apărării Yoav Gallant au vorbit despre atacurile Israelului asupra ţintelor militare iraniene.

"Secretarul Austin a reafirmat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de securitatea Israelului şi dreptul la autoapărare", a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder.

Conform sursei citate, Austin a reafirmat poziţia Statelor Unite de a apăra personalul SUA, Israelul şi partenerii din întreaga regiune în faţa ameninţărilor din partea organizaţiilor teroriste susţinute de Iran şi Iran, precum şi determinarea SUA "de a împiedica orice actor să exploateze tensiunile sau să se extindă. conflictul din regiune."

Decizia Israelului de a lansa atacul asupra ţintelor militare iraniene, sâmbătă dimineaţa, a venit după săptămâni de dezbateri în cadrul cabinetului său de securitate cu privire la natura şi amploarea unui astfel de atac, au declarat oficialii israelieni, citaţi de CNN.

În cele din urmă, Israelul a ales să lovească doar ţinte militare. Un oficial israelian a spus că sunt ţinte "care au reprezentat o ameninţare sau ar putea reprezenta o ameninţare".

Statele Unite au fost notificate de Israel înaintea operaţiunii sale împotriva ţintelor din Iran, a declarat vineri un oficial american pentru Reuters, vorbind sub rezerva anonimatului, dar că nu a existat nicio implicare a SUA în operaţiunea israeliană.

Drept răspuns, Iranul a anunţat că este pregătit să răspundă oricărei "agresiuni" israeliene, potrivit agenţiei de presă semi-oficiale a Iranului, Tasnim. "Nu există nicio îndoială că Israelul se va confrunta cu o reacţie proporţională pentru orice acţiune pe care o va lua", au declarat pentru Tasnim sursele citate.

Iranul şi Irakul şi-au închis spaţiul aerian, din motive de securitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb