ISTANBUL: Explozie puternică pe o arteră comercială din centrul oraşului

V.G.
Internaţional / 13 noiembrie 2022

Explozie puternică pe o arteră comercială din centrul oraşului

Actualizare MINISTRUL TURC DE INTERNE:"Persoana responsabilă pentru atentatul de la Istanbul a fost arestată"

Persoana care a plasat ieri o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Vicepreşedintele Turciei: "Conform primelor informaţii, atacatorul ar fi o femeie"

Atentatul terorist cu bombă comis astăzi după-amiază pe artera comercială Istiklal, din centrul metropolei turce Istanbul, a fost executat de o femeie, a declarat la o conferinţă de presă vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, relatează Agerpres.

''Conform primelor informaţii, atacatorul ar fi o femeie'', a spus vicepreşedintele turc la o conferinţă de presă, fără a preciza dacă este vorba despre o femeie kamikaze, el menţionând doar că aceasta a detonat bomba.

''Avem până în prezent în total şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă'', a mai spus Oktay, după ce bilanţul comunicat anterior de preşedintele Recep Tayyip Erdogan era de şase morţi şi 53 de răniţi.

---

Actualizare Nicolae Ciucă: "Transmitem cele mai profunde condoleanţe Guvernului şi poporului din Turcia"

Premierul Nicolae Ciucă a scris astăzi pe Twitter că Guvernul României transmite cele mai profunde condoleanţe Guvernului şi poporului din Turcia, în aceste momente de pierdere şi durere, potrivit News.ro.

"Guvernul României transmite cele mai profunde condoleanţe Guvernului şi poporului din Turcia, în aceste momente de pierdere şi durere", transmite premierul Nicolae Ciucă.

"Suntem pe deplin solidari cu prietenii şi partenerii noştri strategici, dorind însănătoşire grabnică şi deplină celor răniţi în explozia din Istanbul", mai scrie şeful Executivului în mesaj.

---

Actualizare Klaus Iohannis: "Suntem profund întristaţi de veştile îngrozitoare ce vin de la Istanbul"

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe celor care au pierdut persoane dragi în atentatul din Istanbul şi însănătoşire grabnică răniţilor, potrivit Agerpres.

"Suntem profund întristaţi de veştile îngrozitoare care vin din Istanbul. Condoleanţe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie şi însănătoşire grabnică celor răniţi. România este alături de poporul din Turcia în aceste momente dificile", a scris, astăzi, şeful statului pe Twitter.

---

Actualizare MAE: Nu au fost identificaţi cetăţeni ai ţării noastre printre victimele atentatului din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, până în prezent, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victimele atentatului din Istanbul, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident...Citeşte mai mult...

---

Actualizare Erdogan denunţă un ''atentat ticălos''

După ce guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, anunţase un prim bilanţ de 4 morţi şi 38 de răniţi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a precizat, într-o intervenţie televizată, că cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 58 rănite în urma acestui ''atentat ticălos'', relatează Agerpres.

''Autorii acestui atentat vor fi demascaţi. Populaţia noastră să fie sigură că autorii vor fi pedepsiţi'', a adăugat preşedintele turc.

---

O explozie puternică a avut loc, astăzi, pe celebrul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul, transmite News.ro.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a precizat că explozia a avut loc aproximativ la ora locală 16.20, când artera pietonală Istiqlal era destul de aglomerată. În urma exploziei au murit patru oameni şi au fost răniţi 38, conform primelor date.

În social media au apărut imagini cu momentul exploziei şi cu reacţia de după deflagraţie. Posturile turce de televiziune arată o mobilizare de ambulanţe şi a poliţiei la locul exploziei

Bulevardul Istiklal, pe care se află magazine şi restaurante, este un loc popular din Istanbul şi de obicei este plin de localnici şi turişti.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb