Jacques Myard, raportor francez: România are probleme de absorbţie a fondurilor structurale

R.P.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 8 martie 2005

România se confruntă cu o serioasă problemă în ceea ce priveşte capacitatea de absorbţie a fondurilor structurale, care trebuie rezolvată pentru momentul în care ţara noastră va deveni membru al Uniunii Europene (UE). Aceasta a fost una dintre concluziile discuţiilor purtate, ieri, de fostul negociator şef al României cu UE Vasile Puşcaş cu Jacques Myard, raportor al Adunării Naţionale a Franţei cu privire la pregătirea României în vederea aderării la UE.

În cadrul întrevederii, oficialul francez a remarcat progresele ţării noastre în domeniul legis-lativ şi instituţional în cadrul procesului de pregătire pentru aderarea la UE.

Deputatul Vasile Puşcaş a declarat, citat de Rompres, că raportorul francez a atras atenţia asupra importanţei deosebite a evoluţiei României după momentul aderării la UE, mai ales a capacităţilor ţării noastre de a face faţă provocărilor instituţionale, economice şi de altă natură din Uniune. Deputatul social-democrat a susţinut că progresele înregistrate de România sunt semnificative şi în favoarea aderării la 1 ianuarie 2007, subliniind faptul că societatea românească "are o aşteptare faţă de aderare".

"În momentul de faţă, Adunarea Franceză, a cărei pondere este foarte importantă, este în documentare pe parcursul a cîteva zile aici, la noi, şi sperăm să întrevadă toate argumentele pentru începerea ratificării cît mai repede, şi, mai ales, să se termine la timp în favoarea Tratatului de Aderare", a afirmat Vasile Puşcaş. Potrivit acestuia, deocamdată Parlamentul francez nu a stabilit data la care se va începe procedura de ratificare, înainte urmînd să se pronunţe Bundestag-ul (Camera inferioară a Parlamentului federal al Germaniei). "Procedural există parlamente cu formule diferite, dar cred că anunţînd şi Germania faptul că va începe la începutul lunii aprilie procedura de ratificare s-ar putea întruni aceste condiţii ca ratificarea să fie terminată pînă în toamna anului 2006", a spus fostul negociator şef.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb