Jair Bolsonaro schimbă încă un ministru al sănătăţii în plină criză de COVID-19

S.B.
Internaţional / 16 martie 2021

Jair Bolsonaro schimbă încă un ministru al sănătăţii în plină criză de COVID-19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a făcut cunoscut luni seară că a decis să numească al patrulea ministru al sănătăţii de la începutul pandemiei, în timp ce ţara este puternic afectată de un nou val de COVID-19, informează Agerpres.

"Am decis să-l numesc pe Marcelo Queiroga ministru al sănătăţii", în locul lui Eduardo Pazuello, a declarat şeful statului în cursul unei scurte întâlniri cu partizanii săi la palatul prezidenţial. Tranziţia "ar urma să dureze două-trei săptămâni", a adăugat el.

Generalul Eduardo Pazuello, lipsit de orice experienţă medicală, fusese numit interimar în acest post după demisia la mijlocul lui mai 2020 a oncologului Nelson Teich. Acesta din urmă a fost demis la mai puţin de o lună după numire din cauza "incompatibilităţilor" cu şeful statului.

Eduardo Pazuello afirmase mai devreme într-o conferinţă de presă că preşedintele de extremă-dreaptă caută să-l înlocuiască pentru a "reorganiza" ministerul.

Numirea lui Marcelo Queiroga, preşedintele Societăţii braziliene de cardiologie (SBC), are loc într-un moment în care guvernul Bolsonaro este criticat dur pentru gestionarea haotică a crizei sanitare şi negarea în faţa gravităţii pandemiei.

În Brazilia, a doua ţară cea mai îndoliată din cauza pandemiei, cu aproape 280.000 de morţi, vaccinarea a început abia la jumătatea lunii ianuarie, fiind disponibile numai vaccinurile AstraZeneca şi CoronaVac, de la laboratorul chinez Sinovac. Ea continuă într-un ritm lent din cauza lipsei dozelor.

Circa 9,8 milioane de persoane au primit prima doză, adică aproximativ 4,6% din populaţie, şi 3,6 milioane pe cea de-a doua.

Marcelo Queiroga "are tot ce cred că este nevoie pentru a face o treabă bună, continuând ceea ce a făcut Pazuello până acum", a spus Bolsonaro după o întâlnire cu viitorul său ministru.

"Pazuello a făcut o treabă bună, gestionarea sa a fost bună şi de acum trecem într-o fază mai agresivă în lupta împotriva coronavirusului", a mai spus el.

Eduardo Pazuello a anunţat luni că guvernul a achiziţionat 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, care sunt aşteptate până în septembrie, şi că, în a doua jumătate a anului, urmează să fie livrate 38 de milioane de doze de vaccin Janssen, al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb