Japonia şi Mitsubishi Heavy Industries îl vor ajuta pe Bill Gates să construiască un reactor nuclear de înaltă tehnologie

G.B
Internaţional / 1 ianuarie 2022

Japonia şi Mitsubishi Heavy Industries îl vor ajuta pe Bill Gates să construiască un reactor nuclear de înaltă tehnologie

Agenţia Energiei Atomice din Japonia şi Mitsubishi Heavy Industries sunt pregătite să coopereze cu SUA şi fondul de investiţii al lui Bill Gates pentru a construi un reactor nuclear de înaltă tehnologie în statul american Wyoming, transmite Reuters, citată de Digi24.

Părţile vor semna un acord în ianuarie pentru ca Agenţia Energiei Atomice din Japonia şi Mitsubishi Heavy Industries să ofere sprijinul tehnic şi datele de la propriile reactoare avansate japoneze, arată publicaţia niponă, care citează mai multe surse anonime.

TerraPower, un fond de investiţii pentru energie nucleară avansată, fondat de Bill Gates, vrea să deschidă centrala Natrium din Wyoming în 2028. Guvernul american va furniza finanţarea pentru a acoperi jumătate din costul proiectului de 4 miliarde de dolari.

Terrapower a luat iniţial în considerare posibilitatea de a construi o centrală nucleară experimentală cu compania naţională a Chinei pentru energie nucleară, până când a fost nevoit să caute noi parteneri, în contextul în care administraţia Donald Trump restricţionase acordurile de acest fel cu China.

SUA este în competiţie cu China şi Rusia, care de asemenea speră să construiască şi să exporte reactoare avansate.

Pe de altă parte, Japonia are o istorie neplăcută în ceea ce priveşte renunţarea în 2016 la prototipul său Monju de reactor avansat, proiect care a costat 8,5 miliarde de dolari, însă care oferea puţine rezultate şi ani de controverse.

Facilitatea Monju a trecut de când a fost concepută prin accidente, încălcări ale reglementărilor şi muşamalizări şi a fost închisă ca urmare a neîncrederii populaţiei în energia nucleară, după dezastrul de la Fukushima din 2011.

Atât Agenţia japoneză cât şi Mitsubishi Heavy Industries nu au putut fi contactate de Reuters pentru a comenta informaţiile, birourile lor fiind închise în prima zi a anului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De ce nu reactoare mici, modulare, cum vor să facă în România??

    De ce nu baga Bill Gates bani in reactoare de scara de bloc? 

    1. Reactoarele modulare sunt mini bombe atomice. Daca conducatorii Romaniei inghit toate prostiile americane, vom suporta consecintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb