JENS STOLTENBERG: "NATO plănuieşte creşterea numărului de trupe în alertă maximă până anul viitor"

S.B.
Internaţional / 30 iunie 2022

"NATO plănuieşte creşterea numărului de trupe în alertă maximă până anul viitor"

Planurile de creştere a numărului de trupe NATO aflate în alertă maximă la 300.000 ar trebui să fie "în vigoare până anul viitor", a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează news.ro.

De asemenea, el a subliniat că relaţia NATO-Rusia este la "cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece" şi a afirmat că Beijingul îşi construieşte "substanţial" armata, inclusiv armamentul nuclear, relatează BBC.

Stoltenberg a răspuns unei întrebări adresate de un jurnalist al cotidianului britanic Financial Times şi a recunoscut că planul cere ca aliaţii "să contribuie cu forţele pe care le-au promis că le vor desfăşura".

El adaugă că este "încrezător" că statele membre NATO îşi vor respecta promisiunea, precum au procedat şi în trecut, însă nu a precizat un număr exact pentru fiecare stat în parte.

Întrebat dacă NATO ia în considerare izbucnirea unui al doilea Război Rece, Stoltenberg a declarat că NATO s-a străduit decenii întregi să aibă relaţii mai bune cu Rusia.

El a dezvăluit că Moscova a fost invitată să participe la multe activităţi şi considerată un partener strategic al NATO în 2010, dar "Rusia este cea care a renunţat" la încercările de a construi un parteneriat.

Rusia a procedat astfel prin punerea în practică a unui tipar de comportament - folosirea forţei împotriva Georgiei, anexarea Crimeei şi utilizarea forţei în Donbas, în estul Ucrainei din 2014, a evocat Stoltenberg.

Relaţia NATO cu Rusia este la "cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece", a mai precizat oficialul NATO, dar nu există nicio îndoială că Moscova este răspunzătoare de această situaţie.

Stoltenberg a vorbit şi despre China, care, după spusele sale, îşi construieşte "substanţial" armata, inclusiv armamentul nuclear.

Şeful NATO a afirmat că Beijinul "îşi hărţuieşte vecinii şi ameninţă Taiwanul", şi îşi monitorizează şi controlează propriii cetăţeni. De asemenea, Stoltenberg a adăugat că statul chinez "răspândeşte minciuni şi dezinformare rusă".

El a subliniat că Beijingul "nu este adversarul" NATO, dar a spus că există provocări serioase la adresa securităţii.

Provocările globale necesită soluţii globale, a afirmat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aceste trupe, 300 000, vor costa Europa peste 100 de mld de euro anual. Si deci falimentul Europei care nu are acesti bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb