Joe Biden a ajuns la Varşovia

S.B.
Internaţional / 21 februarie 2023

Joe Biden a ajuns la Varşovia

Preşedintele SUA, Joe Biden, care luni dimineaţă a sosit într-o vizită neanunţată la Kiev, a ajuns la Varşovia cu puţin înainte de miezul nopţii (ora locală), la bordul unui avion cu care a venit din sud-estul Poloniei, după ce şeful Casei Albe venise din Ucraina până acolo cu trenul, informează news.ro.

Avionul preşedintelui Statelor Unite a aterizat la Varşovia. Vizibil obosit, dar coborând totuşi cu uşurinţă treptele avionului, preşedintele Joe Biden a fost întâmpinat de ambasadorul Statelor Unite în Polonia şi a urcat în limuzina oficială.

Preşedintele american Joe Biden se află în Polonia, a anunţat luni seară agenţia de presă poloneză PAP, care îl citează pe viceministrul de externe Piotr Wawrzyk.

Reporterii Reuters aflaţi în gara din oraşul Przemysl, din sudul-estul Poloniei, au văzut coloane de vehicule, unele cu numere de înmatriculare americane, aşteptând sosirea trenului lui Biden, care a sosit în jurul orei 19.45 GMT (21.45, ora României).

Biden a fost văzut coborând din tren, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea privată TVN24. La scurt timp după aceea, coloana de maşini a părăsit gara.

Joe Biden a fost într-o vizită surpriză în Ucraina, unde s-a plimbat prin Kiev alături de preşedintele Zelenski şi a promis să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Deplasarea, o premieră din punct de vedere al securităţii unui preşedinte american, a stârnit reacţii dure la Moscova în rândul bloggerilor militari. Moscova a fost însă înştiinţată de vizita lui Biden cu câteva ore înainte, pentru a se evita orice posibil incident.

Preşedintele Biden era aşteptat în Polonia pentru a marca un an de la invazia rusă în Ucraina. El va avea marţi întrevederi cu lideri NATO din Europa de Est, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, şi va ţine un discurs public, mult aşteptatat în care va vorbi despre Ucraina şi războiul care intră în al doilea an.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. A facut un efort considerabil ca sa mearga la Kiev, si s-a pis in pericol, pe cand putea foarte usor sa-l cheme pe Zelenski la Varsovia.

    Lumea s-a impartit in 2 dupa cate vad : pe de o parte asa zis-a "lume libera", democratiile unde se schimba conducerea tarilor odata la 4 ani, si in general oamenii sunt mai liberi, si dictaturile pe de alta parte.

    Si Ucraina vrea sa faca parte din aceasta lume libera, Moldova la fel. Rusia nu e de acord. Si nici China. Cam asta vad eu a fi rezumatul la ce se intampla. 

    1. Lumea liberă nu mai e liberă de când cu neomarxismul și corporatismul.

      Curajosul Biden s-a pus în pericol cu vizita la Kiev :)) 

      Asta e din sursele de informații de doi lei lacrimogene, din ciclul "pentru stupid people ai lui Brucan". 

      Daily Mail a publicat o știre că Moscova a fost informată de vizita lui Biden cu multe ore înainte de a ateriza acolo. 

      Asta tocmai pentru a elimina orice potențial pericol sau conflict. Rușii au zis ok.  

      Așa e cu propaganda.

      Eroii Zele și Biden sunt din filmul Free Willy :) 

      Rusii au zis ok pt ca nu au curaj sa porneasca un razboi cu americanii omorand un presedinte american. Ei au curaj numai cu cei mult mai mici decat ei sa porneasca razboi.

      Rusii chiar au curaj pentru ca se lupta cu tot occidentul

      da, si de-aia nu va vad pe voi sustinatorii rusiei ca va carati in rusia, nu? tot in america germania franta italia anglia va inghesiuti sa emigrati nu??

      Foarte clar si concis,

      bravo 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb