JOE BIDEN: "Aprovizionarea cu carburanţi ar trebui să revină la normal în weekend, după atacul împotriva Colonial Pipeline"

S.B.
Internaţional / 14 mai 2021

"Aprovizionarea cu carburanţi ar trebui să revină la normal în weekend, după atacul împotriva Colonial Pipeline"

Preşedintele american Joe Biden a declarat, joi, că activitatea operatorului de conducte de carburanţi Colonial Pipeline ajunge la capacitate maximă şi că aprovizionarea cu carburant va reveni la normal în weekend, după atacul cibernetic care a dus la deficite de carburanţi şi la achiziţii dictate de panică în sud-estul SUA, informează news.ro.

Colonial Pipeline a început, miercuri, să repornească treptat cea mai mare reţea de conducte din ţară, după atacul de vinerea trecută, care a obligat compania să oprească activitatea.

"În această dimineaţă Colonial a informat că a început să livreze carburanţi pe majoritatea pieţelor pe care le deserveşte şi ar trebui să ajungă la capacitate operaţională completă în aceste momente", a spus Biden, adăugând că impactul nu va fi resimţit imediat la benzinării şi că va fi nevoie de timp până la revenirea la normalitate.

Administraţia a luat măsuri precum trimiterea combustibilului la benzinării, măsura care va ajuta la umplerea rezervoarelor a 5 milioane de vehicule, a spus preşedintele.

Miercuri, Biden a renunţat, de asemenea, la Legea Jones pentru a accelera livrările de combustibil şi a spus că administraţia va acorda derogări suplimentare, dacă va fi necesar. De asemenea, Biden i-a îndemnat pe clienţi să nu cumpere mai multă benzină decât au nevoie, spunând că se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească până în acest weekend şi a avertizat benzinăriile împotriva creşterii preţurilor.

"Nimeni nu ar trebui să folosească această situaţie pentru câştiguri financiare", a spus el.

Biden a mai spus că nu crede că guvernul rus a fost în spatele atacului, dar că cei care au fost implicaţi în atac îşi au sediul în Rusia.

Preşedintele a declarat că Statele Unite au luat legătura cu Moscova în legătură cu reţelele de ransomware şi că "le vom perturba capacitatea de operare".

Biden a declarat că Statele Unite lucrează pentru a stabili un standard internaţional care să alerteze guvernele cu privire la activitatea criminală şi că speră să discute acest lucru cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Miercuri, Biden a ordonat crearea unui consiliu de evaluare cibernetică în stilul celor pentru accidentele aeriene şi impunerea de noi standarde software pentru agenţiile guvernamentale. De asemenea, el a cerut Senatului să confirme numirile cheie, cum ar fi cea a lui Chris Inglis, ca director cibernetic naţional.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. sper ca serviciile de suport post-cutremur din statul California (SUA) sunt ok , pregatite si profesioniste.

    urmeaza un mare cutremur acolo.

    de fapt, ca sa fiu mai exact - urmeaza Cutremurul istoric , cel mai mare al acestui secol.  

    1. Va salut domnu' Vali! Am incercat sa va raspund acum 2 zile dar nu stiu din ce motive nu mi s-au mai postat mesajele. Am lecturat putin acum cativa ani despre psi, nlp, nde si tocmai postarile dumneavoastra de acest fel mi-au atras atentia. Eu personal nu doresc nimic, insa cum e si normal, fiecare cauta sa discute cu persoane ce au subiecte comune. Va inteleg ca nu doriti sa lasati date de contact intr-un mediu public, asa ca voi lasa eu mail-ul in caz ca doriti si timpul va permite sa mai discutam. Aici dupa cum s-a vazut, aceste discutii nu sunt de interes si depasesc domeniu ziarului. ciprian9393"arond"ya hoo"punct"com (altfel nu imi da voie sa il postez) :)

      mai, nu e deloc intelept ce faci - de ce ti-ai postat mail-ul personal? e un risc de securitate informatica ce ai facut.

      ok, multumesc.  

      Domnu' Vali, v-am mai spus, sunt un om marunt. Nu obisnuiesc sa accesez site-uri suspecte, reclame ciudate sau promisiuni de vreun castig neasteptat si nemeritat. Nu cred ca cineva ar avea interese la mine si plus de asta, cum altfel as fi putut lua legatura cu dumneavoastra?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb