JOE BIDEN: "Există indicii că Putin se autoizolează şi că şi-ar fi plasat în arest unii consilieri"

G.B
Internaţional / 1 aprilie 2022

Joe Biden

Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a declarat ieri că există unele indicii că preşedintele rus Vladimir Putin se autoizolează şi că şi-ar fi pedepsit unii dintre consilieri, dar a subliniat că SUA nu au suficiente dovezi pentru a afirma acest lucru cu certitudine. Pe de altă parte, el şi-a declarat scepticismul în legătură cu declaraţiile Moscovei potrivit cărora şi-ar retrage trupele din preajma capitalei ucrainene Kiev, potrivit Digi24.ro.

Preşedintele Biden a fost întrebat de un jurnalist CNN în ce măsură preşedintele rus este dezinformat de consilierii săi, aşa cum au relatat în ultimele zile mai multe surse occidentale.

"Este o întrebare deschisă. Există o mulţime de speculaţii, dar se pare că - dar nu spun asta cu certitudine - se pare că se autoizolează şi există unele indicii că a concediat sau i-a plasat în arest la domiciliu pe unii dintre consilierii săi. Dar nu vreau să pun prea mult preţ pe asta în acest moment, pentru că nu avem atât de multe dovezi concrete", a adăugat şeful Casei Albe.

Oficiali guvernamentali americani au spus săptămâna aceasta că există evaluări credibile ale serviciilor de informaţii care indică faptul că Vladimir Putin a fost indus în eroare de consilierii săi militari cu privire la succesul armatei ruse în invazia din Ucraina, care durează de mai bine de o lună.

Joe Biden a stârnit furia Kremlinului şi rezerva unor lideri europeni după ce la sfârşitul săptămânii trecute, într-un discurs rostit la Varşovia, a spus că Vladimir Putin este un criminal de război care nu trebuie să mai rămână la putere, o afirmaţie interpretată ca fiind un apel pentru răsturnarea de la putere a liderului rus. Deşi Casa Albă a nuanţat la scurt timp declaraţia, luni, preşedintele american a spus că şi-o menţine şi nu îşi cere scuze. El a explicat că prin acele cuvinte şi-a exprimat furia pe care o simte la adresa lui Putin şi nu este vorba despre o direcţie în politica externă a SUA.

Biden, sceptic că Putin ar renunţa la Kiev

Joi, preşedintele Biden a anunţat o măsură fără precedent, aceea de a scoate pe piaţă o cantitate-record din rezervele strategice de petrol ale SUA, pentru a tempera preţurile şi pentru a compensa nevoile pieţei după sancţiunile impuse importurilor energetice din Rusia.

Cu această ocazie, răspunzând câtorva întrebări ale jurnaliştilor, el a spus că este "sceptic" că Putin îşi va retrage toate forţele din jurul capitalei ucrainene Kiev.

"Până în prezent nu există dovezi clare că îşi retrage toate forţele din Kiev. Există, de asemenea, dovezi că el îşi consolidează trupele în zona Donbas. Depinde ce părere aveţi despre Putin, dar eu sunt puţin cam sceptic", a spus preşedintele american.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb