Judecătorul cazului "Iukos" renunţă la dosar

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2004

Magistratul rus care trebuia să se ocupe de judecarea apelului înaintat de gigantul petrolier "Iukos" împotriva sentinţei care îl obligă la plata a 3,4 miliarde de dolari către autorităţile fiscale a renunţat, ieri, la dosar, motivînd "presiuni de natură psihologică". Judecătorul Olga Mihailova, de la Curtea de Arbitraj, susţine, potrivit agenţiei ITAR-Tass, că articolele apărute în presă pe marginea subiectului "Iukos" au determinat presiuni psihologice asupra sa. În consecinţă, în acest caz va fi numit, pînă la finele zilei de astăzi, un nou judecător.

Gestul judecătorului rus complică derularea procesului în care este implicat grupul petrolier, dar şi acţiunile legale care îl privesc pe fostul preşedinte al acestuia, Mihail Hodorkovski, arestat în toamna anului trecut, în baza acuzaţiilor de fraudă şi evaziune fiscală.

Compania "Iukos" a fost obligată, luna trecută, printr-o decizie a Curţii de Arbitraj, să plătească Fiscului debite de 3,4 miliarde de dolari, aferente anului 2000. Termenul pentru această plată a expirat la începutul lunii iulie. Anterior sentinţei amintite, "Iukos" a înaintat o acţiune în judecată în care pretindea că ceea ce revendică Ministerul Taxelor nu este legal. Judecătorul căruia i-a revenit cazul menţionat a fost, la vremea respectivă, înlocuit, la cererea Ministerului Taxelor, iar audierile în această speţă trebuiau să înceapă ieri. Acest lucru nu a fost posibil însă, din cauză că noul judecător numit a renunţat la dosar.

Pe de altă parte, grupul "Iukos", cel mai important exportator de ţiţei din Rusia, solicită reeşalonarea debitelor sale, mai ales că s-a angajat să plătească, în această lună, între 1,25 şi 1,3 miliarde de dolari din debitele pe care le are către autorităţile fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb