Julian Castro se retrage din alegerile prezidenţiale americane

B.D.
Internaţional / 3 ianuarie 2020

Julian Castro (sursă foto: Twitter)

Julian Castro (sursă foto: Twitter)

Julian Castro, nepotul unui imigrant mexican care a devenit primar în San Antonio şi secretar pentru Locuinţe al Statelor Unite, şi-a suspendat joi campania prezidenţială pentru alegerile din 2020, el fiind eclipsat de alţi democraţi mai cunoscuţi, relatează Reuters.

Retragerea singurului candidat de origine hispanică, cu aproximativ o lună înainte de scrutinele pentru nominalizare din Iowa şi New Hampshire, lasă în cursă 14 candidaţi pentru nominalizarea din partea democraţilor drept contracandidatul republicanului Donald Trump, în alegerile din noiembrie.

Carisma şi perseverenţa care l-au ajutat pe Castro, în vârstă de 45 de ani, să devină o stea în ascensiune în Partidul Democrat nu i-au asigurat un sprijin suficient pentru a concura cu candidaţi mai cunoscuţi, între care senatorii progresişti Bernie Sanders din Vermont şi Elizabeth Warren din Massachusetts.

Castro nu a reuşit să strângă fonduri suficiente pentru candidatură, iar un alt candidat texan, care dorea să fie nominalizat, dar care s-a retras în noiembrie, fostul reprezentant Beto O'Rourke, a atras o parte din atenţia electoratului de la Castro, în primele zile de campanie.

"Cu profundă gratitudine faţă de toţi suporterii, îmi suspend astăzi campania pentru preşedinţie", a scris Castro pe Twitter.

Castro susţinea drepturile imigranţilor şi era un critic puternic al preşedintelui Trump şi al politicilor acestuia.

El nu s-a ferit să îşi critice şi colegii democraţi, mai ales pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, considerat cu cele mai mari şanse la nominalizare, în timpul unei dezbateri din 12 septembrie.

Cu toate acestea, alţi candidaţi democraţi au postat mesaje prietenoase faţă de Castro pe Twitter, Între aceştia, Biden a afirmat că Julian Castro şi-a făcut campania cu "graţie şi suflet", în timp ce Sanders la apreciat pentru "lupta sa pentru un sistem de imigraţie uman", iar Warren i-a mulţumit pentru că este "o voce puternică".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Degeaba se zbat demicratii. Tot Trump va castiga in 2020, din fericire.

    1. Asa zisi "democrati"! Pt cä de fapt ei sunt socialisti cärora nu le pasä dacä economia SUA ajunge la faliment! Ei se opun construirii unui zid la granita cu Mexic pt cä nu le pasä dacä SUA este invadata de imigranti ilegali si droguri!

      Ce este cel mai grav pt Europa si pt restul lumii,este faptul cä Obama a fost un presedinte slab pe plan international! El a permis Rusiei si Chinei sa sfasie nestingherite tari mai mici si sa ia cu japca teritorii care nu le apartin! La fel si dictatura religioasä care guverneaza in Iran,cu ajutorul rusilor,s-a infiltrat in multe tari din regiune! Socialistii din SUA,sunt o catastrofa! Si eu sper sa castige tot Trump la viitoarele alegeri!

      Pe toti care ati postat la acest articol va suspectez ca sunteti anti progresisti, anti imigranti de-a valma, anti socialism si, cel mai grav, anti Greta.

      Eu te suspectez pe tine de multa ipocrizie si lipsa de logicä!

      Dictatura religioasă nu guvernează numai în Iran ci din păcate în toate țările islamice.Ar trebui sâ separe politica de religie și să nu se mai ascundă în spatele religiei.Liderii acestor țări și liderii religioși nu vor asta fiindcă așa controlează populația îndobitocită.Cum ar putea Trump sau altcineva să rezolve acest lucru?Căruța a luat-o demult la vale.

      Se pot rezolva multe dintre problemele lumii dacä Rusia va înceta sa mai fie un dusman al Europei si al occidentului in general! Putin ar fi trebuit sa intinda mana prieteniei Europei si Americii pentru a înceta aceasta rivalitate prosteascä pt care sunt de vina ei,rusii!

      Din cauza acestei rivalitati intre Rusia,o tara crestina,si Occident care sunt tot crestini,s-a ajuns la situatia ca si unii si altii sa sustina diferiti dictatori si regimuri tiranice! De ce? E simplu! Rusii au o teama foarte mare cä tara lor se va destrama la fel ca URSS! Ei considerä cä o Europa unitä,democraticä si puternicä va conduce la decäderea Rusiei,pt cä Rusia nu este compatibilä cu democratia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb