JUNCKER: "Liderii Brexit nu sunt patrioţi, pentru că au părăsit corabia"

Laura Boico
Internaţional / 5 iulie 2016

Cei care au condus tabăra Brexit dovedesc acum că nu sunt patrioţi deoarece au părăsit corabia, a declarat astăzi la Strasbourg preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, făcând referire la Boris Johnson şi Nigel Farage, importanţi lideri ai taberei Brexit, relatează DPA, citat de surse din presă.

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, şi eurodeputatul şi liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, au susţinut aşa-numitul Brexit înaintea referendumului de luna trecută care a fost câştigat de tabăra lor. Totuşi, Johnson a decis săptămâna trecută să nu mai candideze la preşedinţia Partidului Conservator ca succesor al premierului David Cameron, care şi-a anunţat demisia după referendum. Farage şi-a anunţat ieri demisia de la conducerea partidului eurofob şi antiimigraţie UKIP, conform aceloraşi surse.

"Eroii radioşi de ieri ai Brexit-ului sunt eroii tragici de astăzi", a declarat Juncker în cursul unei sesiuni plenare a PE la Strasbourg. "Aceştia sunt strict vorbind, «retronaţionalişti şi nu patrioţi», a adăugat el. "Patrioţii nu părăsesc corabia atunci când situaţia devine dificilă, ei rămân", a continuat acesta, apreciind că este de neînţeles faptul că acei campioni ai Brexitului au nevoie acum de câteva luni pentru a se pune de acord asupra felului în care să acţioneze.

"Nu înţeleg de ce tabăra Brexit are nevoie de luni de zile înainte de a şti ce să facă", a afirmat Juncker. "Aş fi crezut că aveau un plan. În loc să elaboreze un plan, ei părăsesc corabia", a menţionat preşedintele Comisiei Europene.

"Susţinătorii Brexitului mă fac să mă gândesc la şobolanii care părăsesc o corabie care se scufundă", a declarat la rândul său şeful eurodeputaţilor liberali, belgianul Guy Verhofstadt.

Marea Britanie a anunţat că nu vor fi lansate negocieri formale pentru ieşirea din UE decât după alegerea succesorului lui David Cameron, unii candidaţi afirmând că este posibil ca aceasta să dureze până anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb