KADRA schimbă sistemul de parcare de la Piaţa Universităţii în doar 12 ore şi dublează numărul locurilor de parcare de la Aeroportul Internaţional Cluj

A.F.
Comunicate de presă / 31 octombrie 2023

KADRA schimbă sistemul de parcare de la Piaţa Universităţii în doar 12 ore şi dublează numărul locurilor de parcare de la Aeroportul Internaţional Cluj

Nevoia de soluţii automate şi performante de parcare a devenit de o importanţă strategică în marile oraşe ale ţării şi în toate zonele cu circulaţie intensă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, descongestionarea traficului şi reducerea poluării prin limitarea emisiilor de carbon sunt avantajele evidente ale introducerii parcărilor cu management automat şi în plus, autorităţile locale şi alţi beneficiari descoperă tot mai mult că acestea se pot transforma în surse de venituri recurente la buget - o afacere profitabilă care creşte calitatea vieţii şi implicit gradul de satisfacţie al locuitorilor. "Parcările administrate mai simplu cu soluţii automate sunt parte din rezolvarea unei probleme care a devenit acută în ultimii ani. În multe oraşe de dimensiuni medii şi mari ale ţării, în staţiunile turistice de la munte sau de pe litoral, există o nevoie mare de locuri de parcare şi ne bucurăm să observăm că edilii şi antreprenorii consideră tot mai mult automatizarea şi tehnologiile performante ca soluţii eficiente şi profitabile pentru această situaţie", spune Andreea Strugaru, co-owner şi marketing manager al KADRA, companie specializată în automatizarea şi managementul accesului, expertă în soluţii avansate de parcare de la furnizori europeni de top.

De la începutul anului, KADRA a participat la modernizarea a mii de locuri de parcare distribuite în marile oraşe de pe tot cuprinsul ţării, iar în portofoliul său s-au înscris şi proiecte de anvergură, precum modernizarea parcării subterane de la Piaţa Universităţii, de la Sala Polivalentă din Cluj şi implementarea sistemului Parkomatic la aeroportul din Cluj.

Lider în domeniu, Parkomatic, sistemul integrat de management automat al parcării dezvoltat de KADRA, a fost introdus în parcarea de la Universitate în doar 12 ore, pe timp de noapte, pentru a nu fi perturbat traficul într-unul dintre cele mai aglomerate noduri de circulaţie din Capitală. "Implementarea noului sistem de parcare, mai performant, bazat pe tehnologie avansată, într-un timp atât de scurt a fost o provocare pentru echipă, dar s-a reuşit testarea şi funcţionarea perfectă, fără sincope, la redeschiderea parcării. Pentru această locaţie cu funcţionare nonstop am ales o soluţie vârf de gamă de la producătorul italian CAME, special conceput pentru parcări de mari dimensiuni, cu trafic intens, proiectat pentru întreţinere cu costuri reduse şi funcţionare neasistată", explică Andreea Strugaru.

Printr-un proces de modernizare a trecut şi Sala Polivalentă din Cluj, care pune acum la dispoziţia celor care o frecventează şi locuitorilor din zonă o parcare cu soluţii avansate tehnologic, la care plata se poate face la cele patru automate de plată cu card bancar sau încasare şi eliberare de rest în numerar. O facilitate în plus o reprezintă faptul că parcarea este dotată cu două staţii duble pentru încărcarea vehiculelor electrice. Plata staţionării şi a încărcării vehiculului electric sunt integrate pe un tichet unic, care permite la final ieşirea din parcare. "Trendul dotării parcărilor cu staţii de încărcare pentru vehiculele electrice este unul ascendent şi la noi în ţară. Este un lucru bun că se întâmplă astfel, pentru că încă suntem deficitari la infrastructura acestui segment aflat într-o creştere accelerată. Doar anul acesta, după cum sublinia ministrul Mediului, numărul de autoturisme electrice înmatriculate în România a crescut cu 57% faţă de anul trecut", mai spune Andreea Strugaru.

Companie românească cu 30 de ani experienţă în domeniu, KADRA a instalat sistemul Parkomatic şi la aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj. Cu un trafic preconizat de peste 3 milioane de pasageri în 2023, aeroportul din Cluj este al doilea cel mai aglomerat din ţară, după cel din Bucureşti. Prin introducerea Parkomatic, administraţia a reuşit să dubleze numărul locurilor de parcare, ajungându-se la peste 800 disponibile în prezent, în parcarea Est. După finalizarea parcării Vest, numărul unităţilor va depăşi 1000. "Eficientizarea fluxurilor de trafic, uşurinţa în exploatare, confortul şi siguranţa pasagerilor sunt facilităţi importante aduse de Parkomatic. Nu în ultimul rând, sistemul de management automat al parcării dezvoltat de KADRA asigură în mod recurent resurse financiare suplimentare, lucru important în administrarea aeroportului, cu atât mai mult cu cât există planuri mari de extindere. Avem soluţii de ultimă generaţie pentru parcări de orice dimensiuni şi cu cele mai variate destinaţii, fie că vorbim despre parcări publice sau private, off street sau on street. Echipele noastre de experţi pot finaliza cu succes proiecte de anvergură şi ne bucurăm că astfel putem contribui la schimbarea la faţă a oraşelor României", mai spune reprezentanta KADRA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb