Kastamonu România îşi încetează activitatea de producţie în luna aprilie

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 8 aprilie 2015

Kastamonu Romania va opri parţial, în perioada 11 aprilie 2015 - 10 mai 2015, activităţile de producţie de la fabrica din Reghin, judeţul Mureş, decizie care va afecta doar linia de producţie de feţe de uşi, urmând ca 324 de angajaţi ai Kastamonu să intre în concediu.

Decizia conducerii Kastamonu Romania are la bază raţionamente economice, contextul negativ de pe piaţa de profil conducând la necesitatea unei astfel de măsuri. Aceasta va fi prima oprire a activităţii de producţie a fabricii de la Reghin de la preluarea Prolemn de către grupul Kastamonu, în anul 1998.

"Într-un mediu extrem de competitiv, avem în vedere eficientizarea activităţilor de producţie prin demararea şi finalizarea unei noi investiţii, în producerea de adezivi. Astfel de unităţi există şi în Sebeş sau Rădăuţi. În măsura în care obstacolele actuale sunt depăşite şi realizăm această investiţie, s-ar asigura astfel necesarul de adezivi pentru cele două linii de producţie existente în cadrul Kastamonu Romania, cea de feţe de uşi şi cea de PAL", a declarat Esat Ozoguz, director general Kastamonu Romania.

Realizarea acestei noi investiţii la Reghin ar urma să conducă atât la o reducere a costurilor de producţie existente, cât şi la posibilitatea asigurării unui control strict al calităţii pe tot parcursul lanţului de producţie, cu impact pozitiv final asupra evoluţiei cererii produselor Kastamonu pe piaţa de profil. În acest fel, vor fi create 50 de noi locuri de muncă pentru localnici. Odată cu finalizarea acestei investiţii, Reghinul ar putea găzdui şi o nouă linie de producţie MDF. Valoarea estimată a investiţiei în linia MDF este de 90 milioane euro, urmând să fie generate 250-300 de noi locuri de muncă.

După 16 ani de la preluarea Prolemn şi investiţii de aproape 300 de milioane de euro, Kastamonu România a dezvoltat la Reghin una dintre cele mai moderne fabrici, la nivel European, de prelucrare a lemnului şi produselor lemnoase. Kastamonu România este in prezent cel mai important angajator din Reghin şi unul dintre cei mai mari investitori turci din România, cu 870 de salariaţi propri şi 200 de angajaţi pe baza de subcontractare. În anul 2014 compania a plătit taxe şi impozite în valoare de 1 milion de dolari la bugetul local.

Kastamonu România este parte a grupului Kastamonu Entegre, lider al pieţei de profil din Turcia, numărul 6 în Europa şi numărul 12 în lume. Grupul este prezent cu unităţi de producţie în mai multe state europene precum Turcia, Romania, Bulgaria sau Bosnia-Hertzegovina. În anul 2014, grupul Kastamonu Entegre a realizat o cifră de afaceri consolidată de peste 1 miliard de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb