Klaus Iohannis a promulgat legea care introduce pe lista drogurilor de mare risc şase noi substanţe

S.B.
Miscellanea / 31 mai

Klaus Iohannis a promulgat legea care introduce pe lista drogurilor de mare risc şase noi substanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru completarea tabelelor-anexă nr. I şi II la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, informează news.ro.

Actul normativ introduce pe lista drogurilor de mare risc şase noi substanţe psihoactive/medicamente care au fost puse sub control la nivel internaţional în cadrul unei recente sesiuni a Comisiei Naţiunilor Unite privind Stupefiantele. În acest fel, este armonizată legislaţiei naţionale cu cea internaţională în vigoare în domeniu, în scopul protejării sănătăţii şi reducerii riscurilor de îmbolnăviri sau decese cauzate de consumul de droguri.

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare completarea tabelului-anexă nr. I la Legea nr. 143/2000, în sensul includerii substanţelor prevăzute de Convenţia asupra substanţelor psihotrope din 1971, precum şi a tabelului-anexă nr. II la legea precizată, în sensul includerii substanţelor prevăzute de Convenţia unică asupra stupefiantelor din 1961. Tabelele-anexă din această lege se completează, astfel, cu 6 noi substanţe cu caracter psihoactiv/medicamentos.

Guvernul a adoptat, într-o sedinţă care a avut loc pe 7 martie, acest proiect de lege. Astfel, au fost puse sub control şase noi substanţe psihoactive/ medicamente, după cum urmeaza: 2-methyl-AP-237, etazene, etonitazepyne, protonitazene, ADB-BUTINACA şi alpha - PiHP, arată comunicatul de presă al Executivului.

Aceste substanţe au fost monitorizate în ultimul an, prin intermediul Grupului Naţional de Avertizare Timpurie, constituit la nivelul Agenţiei Naţionale Antidrog, grup din care fac parte, pe lângă specialiştii antidrog, reprezentanţi ai DIICOT, Poliţiei Române, Ministerului Sănătăţii şi reputaţi medici din cadrul principalelor unităţi medicale cu atribuţii în domeniu, din municipiul Bucureşti.

Cele şase substanţe fac parte din categoria noilor substanţe psihoactive, acele droguri sintetice foarte periculoase, produse în laborator.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cerem de urgenta amendarea codului rutier cu privire la testele rapide anti-drog folosite de politia rutiera! Legea este extraordinar de proasta asa cum este acum !!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb