Klaus Iohannis a semnat în Cartea Centenarului

A.P.
Politică / 1 noiembrie 2018

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi în Cartea Centenarului, spunând că ideea de a expune publicului mărturiile momentului 1918, împreună cu cele ale României de astăzi, este cu atât mai potrivită cu cât ţara noastră se pregăteşte pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Iohannis a spus că a semnat "cu sentimentul că istoria, cu faptele şi documentele ei, este nu doar o carte scrisă de înaintaşi, ci şi o cronică ce se completează continuu".

Klaus Iohannis a semnat astăzi la Palatul Cotroceni, în Cartea Centenarului, spunând că este o iniţiativă foarte frumoasă.

"Am făcut acest lucru cu sentimentul că istoria, cu faptele şi documentele ei, este nu doar o carte scrisă de înaintaşi, ci şi o cronică ce se completează continuu. Tocmai de aceea, fiecare generaţie trebuie să-şi înţeleagă şi să-şi asume responsabilitatea de a contribui, prin decizii şi acţiuni, la creşterea profilului şi prestigiului României", a spus şeful statului, la ceremonie, potrivit News.ro.

El a afirmat că această Carte a Centenarului este replica peste ani a Cărţii de Aur, realizată în anul 1929, cu prilejul sărbătoririi Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Aflată în patrimoniul Muzeului Unirii din Alba Iulia, Cartea de Aur cuprinde numele şi semnăturile înfăptuitorilor statului român, cei care s-au angajat să construiască o ţară modernă şi democratică pentru toţi cetăţenii ei.

"Ideea de a expune publicului mărturiile momentului 1918, laolaltă cu cele ale României de astăzi, este cu atât mai potrivită cu cât ţara noastră, la aniversarea Centenarului, se pregăteşte pentru un rol de primă importanţă în marea familie din care face parte, prin preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Alăturarea celor două antologii de semnături va transmite tuturor un mesaj cu care mă identific: să cinstim trecutul, să ne onorăm eroii şi pe toţi cei care au dus la progresul României înseamnă să ne punem, la rândul nostru, integritatea, competenţele şi viziunea în slujba ţării noastre", a afirmat Klaus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb