Klaus Iohannis: "Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei"

S.B.
Politică / 6 iunie 2023

Klaus Iohannis: "Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei împotriva civililor nevinovaţi, informează news.ro.

"Rusia şi agresorii ruşi trebuie să fie traşi la răspundere", a adăugat şeful statului.

"Distrugerea barajului Nova Kakhovka este o altă crimă de război a Rusiei împotriva civililor nevinovaţi. Rusia şi agresorii ruşi trebuie să fie traşi la răspundere. Gândurile noastre merg către toţi cei afectaţi de acest oribil atac", a scris Klaus Iohannis, marţi pe Twitter.

Rusia a aruncat în aer barajul Kakhovka din sudul Ucrainei pentru a împiedica forţele ucrainene să traverseze râul Nipru, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Comandamentului militar din sudul Ucrainei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a convocat marţi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională pentru a discuta despre această situaţie.

La rândul lor, ruşii acuză Ucraina pentru exploziile de la baraj. 22.000 de persoane care locuiesc în 14 aşezări din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, riscă să fie inundate, au declarat oficiali instalaţi din Rusia. Aceştia le-au spus oamenilor să fie pregătiţi de evacuare.

Zona ce riscă să fie afectată de inundaţii ca urmare a aruncării în aer a barajului de la Nova Kahovka cuprinde 80 de localităţi, iar autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea oamenilor din zonele de risc şi asigurarea apei potabile în toate oraşele şi satele care au fost alimentate cu apă din lacul de acumulare. Pe de altă parte, autorităţile locale din regiunea Herson aflată sub ocupaţie rusă au instituit stare de urgenţă în oraşul Nova Kahovka.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. "o altă crimă de război a Rusiei"

    nici o sursa credibila inca nu a confirmat faptasii, 

    dar majestatea deja stie,

    ce tare e seful nostru 

    1. Adica rusii pazesc barajul si altii sunt de vina! Ai idee cat explozibil iti trebuie pentru a darama un baraj? Cum au carea ucrainienii sutele de kg, cu camionul sub nasul rusilor? Daca este asa, atunci ar trebui sa taca de rusine! Sunt prea prosti!

      Chestia asta cu barajul este identica cu sabotajul rusilor la propria conducta de gaz. Acum au vrut sa-i lase pe cei din Crimeea fara apa.... E cam cusuta cu ata alba. Sau poate au vrut să-i spele pe ucrainienii din aval.

      Pentru că ești un Anodin grețos care nu ești capabil sa vezi imagini reale de pe front cu ucraineni decapitați de ruși și ruși spulberați de ucraineni adori teoriile "cusute cu ață albă". Fiind și rusofil de joasă speță nu poți percepe în infima materie cenușie pe care o posezi că rușii de pe front sunt ultimele animale în stare de orice. De absolut orice. Mai ales plini de vodcă proastă. Pe front nu sunt rușii educați, intelectuali. Nici măcar rudele oligarhilor de carton. Acolo sunt toate scursurile din cătunele de secol 17 din străfundurile adânci ale Rusiei. Dar ești prea limitat sa pricepi simandicosule

      Barajul a fost bombardat in toamna anului trecut. Sursele NATO au confirmat prin poze din satelit acest lucru. Ucraina a scos multa apa din lac la inceputul anului... dar de cateva luni, au lasat apa sa curga. Si acum i-au mai dat un branci sa se darame.

      ... a fost bombardat cu HIMARS de catre ucrainienii nazisti.

      Rusii se tot autobombardeaza si se autosaboteaza,

      ce propaganda STUPIDA,chiar asa de prosti ne cred,

      banderistii de toamna trecuta tot incearca sa distruga barajul 

      Te_ai descris perfect!

    Din ciclul hai sa ne băgăm în seamă, ca dacă pe profesori i-am aburit merge sa mai dau un spectacol la prostovani...

    Ucrainenii au distrus podul din Herson cu rachete Himars,au făcut la fel acum cu barajul. Inundațiile vor spăla sistemele de apărare a rușilor pe partea stângă a fluviului. Media occidentale va pune totul pe gitul rușilor.

    Citești ce ți se dă.

    A zis mutul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb