KLAUS IOHANNIS: "România este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu"

G.D.
Politică / 22 februarie 2023

"România este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, la Varşovia, că România va sprijini Republica Moldova cu orice este necesar, "în orice scenariu". Şeful statului a precizat că scenariile vor depinde, însă, de situaţia concretă din teren, notează News.ro.

Iohannis a fost întrebat, astăzi, la Varşovia, dacă are informaţii despre încercările Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova.

"Rusia a purtat permanent în ultimii ani un aşa numit război hibrid, asta însemnând şi forţă militară, dar şi dezinformare. Şi aceste lucruri le cunoaştem. Ştim că a existat tot timpul o presiune asupra Moldovei pentru a induce nesiguranţă şi posibil şi instabilitate în Moldova şi în politica moldoveană. Nu avem informaţii acum că acţiuni practice ar fi iminente, dar nu trebuie să subestimăm importanţa acestor atacuri informaţionale. Oamenii din Moldova se simt ameninţaţi, se simt în nesiguranţă dacă află despre astfel de intenţii. Şi cred că şi aici România şi românii joacă un rol foarte important să le dăm asigurări cetăţenilor din Republica Moldova să înţeleagă că noi suntem alături de ei nu numai cu vorba, ci şi cu fapta, cu energie, cu carburant, cu lemn, cu bani, cu consultanţă şi multe alte lucruri", a explicat Klaus Iohannis.

În legătură cu decretul care nu mai este valabil în Rusia, prin care era recunoscută suveranitatea Republicii Moldova, Iohannis a afirmat: "Este, pe de altă parte, un moment care sigur va genera multe discuţii. Acest decret care a fost anulat nu se referea numai la Moldova şi Chişinău. Este un decret mai amplu care se referă la politica externă rusă. Decretul a fost anulat, urmând cât de curând, e vorba, probabil de câteva zile, să apară noul decret care descrie politica externă în acest domeniu şi vom vedea ce va cuprinde acel nou document. Este important şi pentru cetăţenii din Moldova, dar şi pentru noi, cum se va poziţiona şi oficial Rusia în aceste chestiuni. Oricum ar fi, vreau să subliniez că noi suntem alături de Moldova".

Klaus Iohannis a fost întrebat, de asemenea, dacă este România pregătită pentru orice scenariu de sprijinire a Republicii Moldova.

"România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Republica Moldova în orice scenariu, repet, în orice scenariu", a răspuns Iohannis.

Acesta a precizat că scenariile vor depinde, însă, de situaţia concretă din teren.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Cred ca ar fi ok sa le dam pe Johanis, ciuca , caciu, Popescu l Orban, câtu ptr a fi consilierii lor.

    Și Pieleanu la Comunicare 

    1. DEZASTRU INTELECTUAL CU INDIVIZII DIN VÂRFUL PIRAMIDEI ... PREȘEDINȚIE, GUVERN, PARLAMENT, ADMINISTRAȚII LOCALE, ETC. PENIBIL ! ȘI CE CATASTROFE DE ... CONSILIERI ! MI-E MILĂ DE ACEASTĂ ȚARĂ ... ȘI DE NAIVITATEA ORI ... RĂBDAREA ROMÂNILOR ! OARE CE SE ÎNTÂMPLĂ ! ...

      Te-ai referit la România ! În Moldova totul e bine ! Cât e Maia și Joiana ... Greu de noi ! ...

      Moldova și România . Ciob și oală spartă ! ...

      sa le fie mila la cei ce au votat specimene ca iohanis

    Chiar si scenariul militar? (daca te gandesti la scenariul militar probabil ai uitat ce soarta a avut Ion Antonescu).

    1. DAR CREZI CĂ ARE CINEVA CREIER ÎN CONDUCEREA ROMÂNIEI !? ... SOMN UȘOR, POPOR ROMÂN ! ...

    Romania este condusa de niste habarnisti in frunte cu Iohannis…. R Moldova nu are nevoie de ajutorul Romaniei..,,70 la suta din cetatenii moldoveni vor cu rusii….

    1. Atunci poate s-ar impune o derusificare

      invers nu se poate

    Pentru noi ecuatia e clara ,intr-o parte poporul cu libertate ne-a adus ce au luat si ce au dat in cealalta unchiul cu drepturile ce a promis si ce mai promite Ne e lipsit de importanta sa cautam noi unde e semnul plus .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb