Klaus Iohannis va candida la preşedinţia PNL

A.C.
Politică / 28 mai 2014

Update 17:30 Antonescu nu candidează pentru şefia PNL

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că nu mai candidează la preşedinţia partidului, transmit sursele din presă.

El a spus că, dacă intenţia sa era să rămână la şefia PNL, atunci nu se angaja la demisie în contextul în care partidul nu a obţinut un anumit scor la europarlamentare.

Antonescu a precizat că acum câteva zile a spus că nu ştie dacă va candida din nou la şefia PNL, pentru că la acel moment nu deţinea informaţii despre care vor fi candidaţi şi nu ştia că doreşte să candideze Klaus Iohannis.

"Am dat acest răspuns - nu ştiu - pentru că există un lucru esenţial, care e mai important decât preşedinţia mea: există direcţia politică a PNL. În situaţia în care ar fi existat doar un candidat sau doar candidaţi a căror propunere de strategie politică să fie întoarcerea în curtea PSD, dacă nu exista altcineva, atunci aş fi intrat în luptă pentru a împiedica acest lucru. Din fericire, nu e cazul", a menţionat Antonescu.

Antonescu a spus, pe de altă parte, că susţine candidatura lui Iohannis la şefia PNL.

El a arătat că PNL e în situaţia de a convoca un Congres extraordinar în urma demisiei lui Klaus Iohannis şi a menţionat că, aşa cum a anunţat încă înainte de alegeri, Iohannis, ca prim-vicepreşedinte, ar fi preluat oricum prerogativele de preşedinte, în urma demisiei sale.

Crin Antonescu, a anunţat că Delegaţia Permanentă a partidului a decis ca liberalii să dea curs invitaţiei PDL la discuţii politice.

Antonescu a precizat că întâlnirea PNL-PDL va avea loc în format "1 plus 5".

Potrivit acestuia, la Delegaţia Permanentă a PNL nu s-a dat mandat de negociere pe ceva anume, ci s-a discutat despre deschiderea discuţiilor, fiind dat şi vot în acest sens.

El a menţionat că s-a votat şi împotrivă, cum a fost cazul senatorului Ioan Ghişe, dar părerea "covârşitoare" a membrilor Delegaţiei a fost favorabilă discuţiilor cu PDL.

-------

Update 15:00 Orban renunţă la candidatura pentru şefia PNL

Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că renunţă la candidatura anunţată pentru şefia PNL, de la congresul extraordinar, pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis pentru această poziţie, a declarat Orban la Parlament.

Ludovic Orban a făcut acest anunţ după ce Iohannis şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PNL, iar Delegaţia Permanentă i-a dat derogare de vechime pentru a candida.

-----

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, va candida la preşedinţia PNL, potrivit afirmaţiilor acestuia de la Parlament.

În acest sens, el a cerut derogare de la criteriul de vechime în partid pentru a putea candida.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb