KREMLIN: Pentru Putin, sfârşitul neutralităţii militare a Finlandei ar fi o "greşeală"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 mai 2022

Pentru Putin, sfârşitul neutralităţii militare a Finlandei ar fi o "greşeală"

Sfârşitul neutralităţii militare a Finlandei ar fi o "greşeală", a estimat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică cu omologul său finlandez Sauli Niinistö, potrivit unui comunicat al Kremlinului, informează news.ro.

"Vladimir Putin a subliniat că sfârşitul politicii tradiţionale de neutralitate militară ar fi o greşeală, întrucât nu există nicio ameninţare la adresa securităţii Finlandei", indică comunicatul.

Anunţul candidaturii Helsinki pentru aderarea la NATO, pe care Moscova nu-l agrează, este aşteptat duminică.

"O astfel de schimbare a direcţiei politice a ţării poate avea un impact negativ asupra relaţiilor ruso-finlandeze, care s-au dezvoltat de ani de zile în spiritul bunei vecinătăţi şi al cooperării între parteneri, fiind reciproc avantajoase", asigură declaraţia Kremlinului.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto l-a sunat sâmbătă pe omologul său rus, Vladimir Putin, şi l-a informat despre candidatura iminentă a ţării sale la NATO.

"Conversaţia a fost directă şi a decurs fără probleme. Evitarea tensiunilor a fost considerată importantă", a spus şeful statului finlandez într-un comunicat de presă al preşedinţiei.

Cei doi lideri au discutat şi despre situaţia din Ucraina, unde Rusia conduce o ofensivă din 24 februarie, Vladimir Putin informându-l pe omologul său finlandez despre "starea discuţiilor ruso-ucrainene, practic suspendate de Kiev, care nu arată nici un interes pentru un dialog constructiv şi serios", conform aceleiaşi surse.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ""Qui tacit consetit""

    ce este gresit in a nu mai pastra tacerea (neutralitatea) sa nu se interpreteze ca prin asta consimti crimele agresorului cand vrei sa te delimitezi si sa treci de partea celor defensivi ca sa beneficiezi de dreptul de a te apara si a iti apara semenii de dezastrele idealurilor paranoice ale unor nostalgici obositi de andropauza si de viata traita sub imperiul urii si nu a iubirii sau macar a iubirii crestine in spatele careia isi justifica omuciderea , fraticidul implicand biserica si avand sustinerea capilor bisericii?

    Las-o balta,Putinule!Finlanda va adera la NATO,Suedia va adera la NATO iar soldatii tai vor pleca din Ucraina cu coada intre picioare(daca mai pleaca) dupa care ti se va aplica si tie o operatiune speciala de catre cei care vor sa scape de tine!Sa vedem atunci ce tratamente ti se vor aplica tie si familiei tale fiindca tu pe multi i-ai mazilit fara sa tii cont de nimic.

    Normal ca le convenea la ruși cu jumatate din Finlanda furata de rusi.

    1. Cu purificare etnica cu tot

    Socant, la modul perfect obiectiv, ar fi ca Suedia sa intre in NATO, dupa ce s-au ferit de razboaie de vreo 205 ani. In NATO te poti trezi intr-un razboi oricand. E foarte bine ca noi, americanii si altii suntem toti in NATO, dar o Suedie acolo e cumva mai socant decat daca ar intra Elvetia. Pt ca Suedia s-a retras dupa de a aratat ca poate fi o putere imperiala, Elvetia a fost intotdeauna in defensiva.

    1. De-a dreptul cataplexic

      Când hegemonul ordonă și amenință execuți, deoarece consecințele financiare pot fi catastrofale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb